Image
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 18:50 Υγεία
 

Αυτοδιαχείριση: Γιατί αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας;

Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να μένει ξύπνιος μέχρι αργά για να παρακολουθήσετε ένα ακόμη επεισόδιο της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής, ακόμα κι όταν ξέρετε ότι έχετε μια πολυάσχολη εργάσιμη μέρα μπροστά σας; Έχετε χάσει ποτέ μια προθεσμία επειδή απώθησες ένα μεγάλο έργο για πάρα πολύ καιρό; Έχετε απογοητευτεί ποτέ σε μια από τις άμεσες αναφορές σας επειδή δεν ολοκληρώσατε ένα έργο σύμφωνα με την καθοδήγησή σας; Όλα αυτά είναι σημάδια ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε για τις ικανότητές σας αυτοδιαχείρισης.

Η αυτοδιαχείριση μπορεί να μαθευτεί και να τελειοποιηθεί με τον έλεγχο αυτών των σχετικών δεξιοτήτων

Σαφήνεια ρόλων. Εκείνοι με σαφήνεια ρόλων γνωρίζουν ποιες είναι οι ευθύνες μας, για ποιους ενδιαφέρει η δουλειά μας και πώς μας μετρούν. Ξέρουμε επίσης από ποιους εξαρτόμαστε για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Εν ολίγοις, έχουμε μια καλή αίσθηση του πώς ταιριάζουμε στο σύστημα και πώς η δουλειά μας εξυπηρετεί τον οργανισμό.
Ευθυγράμμιση στόχων. Η οργανωτική επιτυχία βασίζεται στη συνεργασία των μελών της ομάδας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Για να λειτουργήσει αυτό με μια ομάδα αυτοδιαχειριζόμενων ατόμων, ο καθένας από εμάς πρέπει να κατανοήσει τη μεγάλη εικόνα και να ευθυγραμμίσει τους δικούς του στόχους με αυτούς του οργανισμού. Αυτό θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε σε καλό δρόμο και να βλέπουμε αυτό που εργαζόμαστε.

Στρατηγικό σχεδιασμό. Η επόμενη δεξιότητα σε αυτήν την εξέλιξη, ο στρατηγικός σχεδιασμός, είναι η ικανότητα να κατανοούμε τι πρέπει να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους οργανωτικούς στόχους. Δουλεύουμε προς τα πίσω από την επιθυμητή μελλοντική κατάσταση για να προσδιορίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί.

Καθορισμός προτεραιοτήτων. Τώρα που ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουμε στις πιο σημαντικές εργασίες και έργα, ακόμη και όταν προκύπτουν άλλες απαιτήσεις για το χρόνο μας.
Αυτογνωσία. Η ικανότητα να έχουμε συνειδητή πρόσβαση στις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε τις συμπεριφορές μας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοσή μας και στο πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Συναισθηματική ρύθμιση. Η αυτογνωσία των συναισθημάτων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ρύθμισή τους. Για παράδειγμα, ο φόβος μπορεί να είναι οδυνηρός και να προκαλέσει μια αντίδραση τύπου μάχης ή φυγής αν δεν είμαστε σε θέση να τον ανυψώσουμε στη συνείδησή μας.

Αυτοφροντίδα. Το μόνο άτομο που μπορεί πραγματικά να είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα μας είναι ο εαυτός μας. Η ευημερία ως άτομο ξεκινά με την ανατροφή του εαυτού μας. Πολλοί από εμάς φέρουμε ριζωμένες πεποιθήσεις ότι το να υπηρετούμε τους άλλους είναι το κάλεσμά μας ή ότι η αυτοθυσία είναι ευγενής και ότι το να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας είναι εγωιστικό. Το γεγονός είναι ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αν δεν ασκούμε αυτοφροντίδα, αρχίζουμε να διαβρώνουμε την ικανότητά μας να συνεισφέρουμε. Πόσοι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει μια “σκληρή τάση” στη δουλειά, όπου καταβάλλουμε 80 ώρες την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες, για να διαπιστώσουμε ότι η διαύγεια σκέψης και η παραγωγικότητά μας μειώνονται;

Πηγή: healthweb.gr

Κάντε Like το daypress.gr
Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας

Το Mediterranean Fertility Center & Genetic Services, Chania εξειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας και στην πρόληψη γενετικών ασθενειών. Διαθέτοντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εκτεταμένη εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας, διασφαλίζουμε ένα υψηλότατο επίπεδο θεραπείας
http://www.fertilitymed.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης