Image
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 10:55 Πολιτική
 

Ο άγνωστος πρωθυπουργός του Ανδρουλάκη έφερε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση


 Δεν λένε να σβήσουν οι «φωτιές» που άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα – μετά τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως όλα προμηνύουν, δύσκολα θα δώσουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα.

«Είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση»
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Ανδρουλάκης τι εννοούσε.

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η χώρα αυτό που χρειάζεται είναι μία σταθερή κυβέρνηση ώστε να κάνουμε και άλλα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση. Εμείς έχουμε δείξει δείγματα γραφής αυτά τα τέσσερα χρόνια και νομίζω πως οι Έλληνες θα συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται, ζητούμε την ψήφο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να γυρίσουμε στην περίοδο των μνημονίων και της αστάθειας».

«Ας σκεφτούμε τι συνέπειες θα έχει άλλη μία τετραετία Μητσοτάκη»
Αναφερόμενη στο ζήτημα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η επόμενη των εκλογών θα είναι μία άλλη μέρα καθώς τα κόμματα θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους και όχι εγκλωβισμένα στην επικοινωνιακή πολιτική, όπως το ΠΑΣΟΚ.

«Προφανώς και επιμένουμε σε μία προοδευτική διακυβέρνηση, προφανώς με τον Αλέξη Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτή είναι και η ανάγκη του κόσμου, να απαλλαγεί από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση αστάθειας. Ας σκεφτούμε τι συνέπειες θα έχει άλλη μία τετραετία Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός θέλει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Τη επόμενη των εκλογών θα πρέπει τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στους πολίτες. Πιστεύω τις προοδευτικές συνεργασίες».

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, είπε χαρακτηριστικά πως είναι πολύ ανησυχητικό, όταν έχουμε ένα Σύνταγμα, ο,τιδήποτε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να σπιλώνεται.

«Δεν είναι επίσημη συνάντηση το να βρεθείτε στον διάδρομο της Βουλής»
«Μήπως έχουμε αλλάξει το Σύνταγμά μας; Έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και από όσα λέμε, μόνο ένα κόμμα είναι αυτό που δεν θέλει συνεργασίες από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός που δεν θέλει να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση και λέει πως θα καταθέσει την εντολή κατευθείαν γιατί δεν μπορεί να πάρει αυτά που χρειάζεται. Η αλαζονεία της θέσης τους ως πρωθυπουργού είναι αυτό που θα τον στείλει σε δεύτερες κάλπες».

Αναφερόμενος, στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη πως είχε ζητήσει από Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσουν, ο κ. Χρηστίδης είπε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση συνάντησης όταν δεν είναι επίσημη.

«Αν θεωρούμε πως είναι επίσημη συνάντηση το να βρεθείς στο διάδρομο της Βουλής και να πεις ‘’να τα πούμε κάποια στιγμή’’. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για την τις υποκλοπές που αφορούν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εάν ο λαός μας δώσει διψήφιο ποσοστό, αυτά που λένε θα επιχειρήσουμε να τα κάνουμε. Εάν το ποσοστό μας είναι χαμηλό τότε σημαίνει πως ο λαός δεν μας επέλεξε. Το βασικό ζήτημα είναι πως ο πολίτες έχουν μία μεγάλη ευκαιρία. Από την στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε αυτήν την επιλογή τότε όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσει και για το πρόσωπο».

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως ο κόσμος δεν ψηφίζει ένα όραμα και μία ιδέα αλλά ένα κόμμα με σχέδιο, παράταξη και πρωθυπουργό.

«Το πρόγραμμα μας είναι πολύ συγκεκριμένο και πρωθυπουργός χαράσει το πρόγραμμα την επόμενης μέρας που έχει να κάνει με την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό που θέλουμε για την επόμενη τετραετία είναι μεγαλύτεροι μισθοί, επενδύσεις. Δεν είναι πως δεν βλέπουμε το παγκόσμιο κύμα ακρίβειας, αλλά ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ειδικά των τροφίμων είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Έχουμε κατάφερε την δύσκολη ισορροπία της στήριξης του ευάλωτου».

Με τη σειρά της η κ. Νοτοπούλου είπε πως ακούγοντας κανείς τα κυβερνητικά στελέχη, κάποιος νομίζει πως η ΝΔ ζει κάπου αλλού και πως οι πολίτες δεν πείθονται από εξαγγελίες πως θα κάνει ό,τι δεν έκανε τόσα χρόνια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει, έχει σχέδιο, εμπειρία, γνώση και έχουμε κάνει αυτοκριτική.  Εμείς αυτό που λέμε είναι εμπιστοσύνη παντού. Από τις συστημικές δημοσκοπήσεις, πιστεύω περισσότερο τον κόσμο που περιμένει να φύγει αυτή η κυβέρνηση που ευθύνεται για πολλά πράγματα παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός κυβερνούσε χωρίς να ξέρει τίποτα από όσα συνέβαιναν».

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως εάν υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως ο αρχηγός του κόμματος πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός, τότε «να υπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο πριν τις εκλογές και όποιος βγει πρώτος να ψηφίσει τον άλλον για πρωθυπουργό».

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr