Image
Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023 16:48 Αποκλειστικά
 

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΔ

Κοινή ενημερωτική σύσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου πραγματοποίησαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ. Δέσποινα Παπαδάκη και κ. Γαβριήλ Τσουντάνης, πραγματοποιώντας εκτενή συζήτηση τόσο με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάμπρο Καρβούνη όσο και με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανούσο Μαραγκάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των διευθύνσεων.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι με βάση τις σταθερές προσπάθειες στελέχωσης των τελευταίων ετών με μόνιμες προσλήψεις, διανύσαμε την καλύτερη χρονιά σε επίπεδο έγκαιρης κάλυψης των σχολικών κενών, αλλά και με τους συνεχείς μόνιμους διορισμούς ο προγραμματισμός για το επόμενο σχολικό έτος προδιαγράφεται εξίσου ευοίωνος. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τη σχολική στέγη που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια, ενώ έγινε αναφορά σε ζητήματα μαθητικής διαρροής και στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανασχεδιασμού και ενίσχυσης των προσπαθειών στήριξης των ορεινών εκπαιδευτικών υποδομών του νομού.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των υποψηφίων της ΝΔ:
«Σήμερα, που διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, οφείλουμε ακόμα περισσότερο να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας συναντηθήκαμε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου προκειμένου να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας και το έργο της κυβερνητικής περιόδου 2019-2023 καθώς και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του νέου σχολικού έτους.
Έχουμε για πρώτη φορά προχωρήσει σε μια σταθερή και ξεκάθαρη επιλογή στήριξης των εκπαιδευτικών μας υποδομών με νέους εκπαιδευτικούς. Με τους μόνιμους διορισμούς του 2020 στην Ειδική Αγωγή το Ρέθυμνο θωρακίστηκε σε επίπεδο Α/θμιας Εκπ/σης με 15 μόνιμους εκπαιδευτικούς και σε επίπεδο Β/θμιας με 63 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Για το σχολικό έτος 2021-2022 προσελήφθησαν στην Γενική Αγωγή 144 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Α/θμιας και 64 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Β/θμιας. Για το σχολικό έτος 2022-2023 προσελήφθησαν στην Γενική Αγωγή 124 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Α/θμιας και 38 μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Β/θμιας, ενώ στην ειδική Αγωγή 1 εκπαιδευτικός στην Α/θμια Εκπαίδευση και 30 εκπαιδευτικοί στην Β/θμια Εκπαίδευση. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόλις μέσα σε τρία χρόνια προστέθηκαν στο ενεργό μόνιμο εκπαιδευτικό μας δυναμικό 124 εκπαιδευτικοί ειδικής Αγωγής και 370 εκπαιδευτικοί γενικής Αγωγής.
Συνολικά 494 νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στελέχωσαν τις σχολικές μονάδες του Ρεθύμνου. Να σημειώσουμε ότι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση είχαν να γίνουν από το 2010.
Αντίστοιχη είναι και η κάλυψη των σχολικών μονάδων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καθώς τα τελευταία τρία έτη προσλήφθηκαν σε όλες τις φάσεις των προσλήψεων πάνω από 800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε γενική και ειδική αγωγή τόσο στην Α/θμια όσο και στην Β/θμια Εκπαίδευση.
Τα παραπάνω οδηγούν για πρώτη φορά σε τόσο έγκαιρη κάλυψη των κενών σε επίπεδο γενικής εκπαίδευσης με ποσοστό που υπερβαίνει το 95% και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει σταματάει η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και κενών που δημιουργούνται.
Η προαναφερθείσα προσέγγιση αποτελεί χρέος μας απέναντι στα παιδιά και τους γονείς του Ρεθύμνου. Παράλληλα, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους μας έχει αναπτυχθεί μια συνολική στρατηγική σε σχέση με τη σχολική στέγη στο Ρέθυμνο. Έτσι, την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο πετύχαμε μια συστηματική ενίσχυση των εκπαιδευτικών μας υποδομών :
 Με την ίδρυση νέου μονοθέσιου νηπιαγωγείου στα Ακούμια.
 Με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου στο δίκτυο των Πειραματικών Σχολείων της χώρας.
 Με την ένταξη της κατασκευής του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 4.385.432,00 ευρώ.
 Με το υπό ανέγερση νέο 16ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού 3.604.375 ευρώ.
 Με την έγκριση της ένταξης 2.000.000 ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης» για τη συντήρηση δημοτικών ανοικτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων Δήμου Μυλοποτάμου.
 Με την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπήλιου ύψους 1.780.000 ευρώ και τη συντήρηση και επισκευή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικού ύψους 463.740 ευρώ.
 Με την υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου συνολικού προϋπολογισμού 212.550 ευρώ.
 Με την ένταξη της μελέτης και κατασκευής του εσπερινού ΕΠ.ΑΛ και του έργου στέγασης των αναγκών του παλιού δημοτικού και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων ύψους 1.500.000 ευρώ.
Πέρα από τα προαναφερθέντα, την τελευταία τετραετία πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσα από τη συνεργασία μας με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.
Συνεχίζουμε με σταθερό βηματισμό την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας υποδομών με αμέριστη και σταθερή στήριξη στο έργο των εκπαιδευτικών και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.


Κάντε Like το daypress.gr