Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 13:30 Υγεία
 

Η κρυφή βλάβη της μπανάνας για την οποία κανείς δεν μιλάει


Οι περισσότεροι προτιμούν τις άγουρες πράσινες μπανάνες από τις ώριμες κίτρινες. Όλοι γνωρίζουν ότι φεύγουν από τα ράφια των καταστημάτων πολύ πιο γρήγορα. Και δεν είναι περίεργο – γιατί είναι πιο γλυκά, άρα και πιο νόστιμα. Μήπως όμως οι πράσινες μπανάνες είναι εξίσου υγιεινές με τις κίτρινες; Ή ακόμα περισσότερο;

Ας μάθουμε αν οι πράσινες μπανάνες είναι επιβλαβείς ή ωφέλιμες για την υγεία.

Ο χυλός μπανάνας είναι μια υπέροχη, υγιεινή τροφή. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Οι διαιτητικές ίνες που περιέχονται σε αυτό το φρούτο κάνουν τη μπανάνα ένα απαραίτητο προϊόν για όσους ελέγχουν την όρεξή τους και φροντίζουν για τον σωστό μεταβολισμό.

Το περιεχόμενο μιας ώριμης μπανάνας διαφέρει από μια πράσινη μόνο στο ότι περιέχει ζάχαρη που στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε άμυλο. Χάρη σε αυτή τη θαυματουργή μεταμόρφωση, η ώριμη μπανάνα αποκτά μια πλούσια γλυκιά γεύση που απουσιάζει από το πράσινο φρούτο.

Τρώτε μπανάνες για πρωινό κάθε μέρα; Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας

Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι οι κίτρινες μπανάνες είναι λιγότερο υγιεινές μόνο και μόνο επειδή περιέχουν ζάχαρη. Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα είναι ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το άμυλο από τα πράσινα φρούτα αργά ή γρήγορα να μετατρέπεται σε ζάχαρη. Άρα, υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά εδώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν περισσότερα οφέλη από τις πράσινες μπανάνες. Το άμυλο που περιέχεται σε αυτά είναι ανθεκτικό.

– Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής εντερικής μικροχλωρίδας,

– Μειώνει τις φλεγμονώδεις διεργασίες στα πεπτικά όργανα,

– Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

– Αυτό το άμυλο είναι ένας καλός παράγοντας απώλειας βάρους, επομένως οι πράσινες μπανάνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού πιο γρήγορα από τις κίτρινες.

Οι προμηθευτές αυτών των τροπικών φρούτων ισχυρίζονται ότι κάθε μπανάνα είναι κατάλληλη για φαγητό – πράσινη, κίτρινη και ακόμη και με μικρές μαύρες κηλίδες. Εξάλλου, η εξωτερική ομορφιά αυτού του φρούτου δεν είναι το μόνο του πλεονέκτημα. Γενικά, όταν ψωνίζετε σε υπερμάρκετ ή αγορά, δεν πρέπει να χάσετε τις πράσινες μπανάνες.

Αυτό είναι το κόλπο που χρησιμοποιούν τα καταστήματα για να διατηρήσουν τις μπανάνες φρέσκες για μεγάλο χρονικό διάστημα

Η κρυφή βλάβη της μπανάνας για την οποία κανείς δεν μιλάει

Παρά την αφθονία των χρήσιμων ιδιοτήτων της μπανάνας, οι γιατροί εξακολουθούν να μην συμβουλεύουν να τις καταχραστούν. Αυτά τα φρούτα περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, οι μπανάνες πρέπει να καταναλώνονται με μεγάλη προσοχή από άτομα με διαβήτη και παχυσαρκία.

Υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα στην ικανότητα αυτών των φρούτων να απομακρύνουν το υπερβολικό υγρό από το σώμα – αυτό οδηγεί σε αύξηση του ιξώδους του αίματος. Επομένως, παρουσία αγγειακών παθήσεων και τάσης για σχηματισμό θρόμβων αίματος, δεν συνιστάται η κατανάλωση μπανανών σε μεγάλες ποσότητες.

Πόσες μπανάνες μπορείτε να φάτε;

Εξαρτάται από το ποσοστό των θερμίδων, το επάγγελμα και την παρουσία ορισμένων ασθενειών. Μια μπανάνα την ημέρα είναι απίθανο να βλάψει κανέναν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιοριστείτε σε 2-3 μικρές μπανάνες το πολύ την ημέρα για να έχετε το μέγιστο όφελος και να μην υπερβαίνετε την ημερήσια δόση υδατανθράκων και θερμίδων. Για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, είναι καλύτερο να μειώσουν την κατανάλωση αυτών των φρούτων στο ελάχιστο και να τρώνε όχι περισσότερο από 1-2 την εβδομάδα.

πηγή: kipos.firenews.video

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας

Το Mediterranean Fertility Center & Genetic Services, Chania εξειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας και στην πρόληψη γενετικών ασθενειών. Διαθέτοντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εκτεταμένη εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας, διασφαλίζουμε ένα υψηλότατο επίπεδο θεραπείας
http://www.fertilitymed.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης