Σαλάτα κινόα με αβοκάντο
Υλικά
1 φλ. τσαγιού κινόα, ξεπλυμένη
2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
2 φλ. τσαγιού νερό
Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Το χυμό από 1 λεμόνι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Βήμα 2
Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.
newsbeast.gr