Image
Κυριακή 11 Μαΐου 2025 19:45 Αθλητισμός
 

Τζούντο: Χάλκινος ο Θεόδωρος Τσελίδης στο Καζακστάν


Ακόμη μία διάκριση πρόσθεσε στη συλλογή του ο Θόδωρος Τσελίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -90κ. στο γκραν σλαμ που έγινε στην Αστάνα του Καζακστάν. Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού ξεκίνησε τους αγώνες του από τον β΄ γύρο, όπου νίκησε τον Καζάκο Αϊντάρ Αράποφ.

Στα προημιτελικά ο Έλληνας τζουντόκα ηττήθηκε από τον Ρώσο Μιχαϊλ Ιγκόλνικοφ και συνέχισε στα ρεπεσάζ, όπου επικράτησε του Λευκορώσου Αλιακσάντρ Σίντορικ. Στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον επίσης Λευκορώσο Γιαχόρ Βαραπαγέου, ο οποίος όμως αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα ο Ελληνας πρωταθλητής να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στα -78κ. των γυναικών, η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέλαβε την πέμπτη θέση, γνωρίζοντας την ήττα από τη Γερμανίδα Γιούλιε Χέλτερχοφ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Νωρίτερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε την επίσης Γερμανίδα Λέα Σμιντ, ηττήθηκε στα προημιτελικά από την Μιν-τζου Κιμ από τη Νότια Κορέα, ενώ στον α΄ γύρο των ρεπεσάζ επικράτησε της Γαλλίδας Καϊλα Ισούφι.

πηγή: enikos.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr