Image
Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 15:50 Ελλάδα
 

Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show με φόντο την Ακρόπολη – Από το Ζάππειο πήρε άδεια η Adidas


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες που απεικονίζουν drone show, γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, πάνω από την Ακρόπολη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί διάφορες παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, διατάχθηκε με αφορμή, μεταξύ άλλων, και τη μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας.

Η διοίκηση του Ζαππείου είναι αυτή που χορήγησε την άδεια στη γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas, για th διεξαγωγή του show με τα drones πάνω από την Ακρόπολη, το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Στη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», αναφέρεται πως το αίτημα για το show της Adidas στην Ακρόπολη κατατέθηκε στις 30 Απριλίου και το διοικητικό συμβούλιο της αρμόδιας Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την παραχώρηση 200 τ.μ. εξωτερικού χώρου δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 15/5, για λογαριασμό της εταιρίας Essence mediacom σχετικά με την προώθηση προϊόντος της Adidas Hellas, έναντι μισθώματος ύψους μόλις 380 ευρώ.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr