Image
Δευτέρα 09 Ιουνίου 2025 15:25 Ελλάδα
 

Τζάνειο: Σύντομα ενώπιον των Αρχών ο βοηθός νοσηλευτή για τη λάθος μετάγγιση – Ποια η κατάσταση της ασθενούς

Ο βοηθός νοσηλευτή στο Τζάνειο, που έκανε τη λανθασμένη μετάγγιση πρόσφατα σε μια γυναίκα, πρόκειται σύντομα να εμφανιστεί «ενώπιον των Αρχών», όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα (9/6) ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Σιδέρης.

Θετική είναι, στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας της 62χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έπειτα από τη λανθασμένη μετάγγιση.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Σιδέρης διευκρίνισε πως «δεν υπήρξε σφάλμα στη διαδικασία καθαυτή», ωστόσο τόνισε πως «έπρεπε να έχει γίνει ένας πιο λεπτομερής έλεγχος», προκειμένου να αποφευχθεί το δυσάρεστο συμβάν.

«Ήταν η κακιά στιγμή στο Τζάνειο Νοσοκομείο»
Αναφερόμενος στον βοηθό νοσηλευτή που φέρεται να ευθύνεται για το λάθος, ο Δημήτρης Σιδέρης έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικό επαγγελματία, μόλις 30 ετών», τονίζοντας ότι η ενέργεια στο Τζάνειο Νοσοκομείο αποδίδεται στη «κακιά στιγμή» και δεν πρέπει να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο βοηθός νοσηλευτή είχε ενημερώσει την ημέρα του περιστατικού τη Διευθύνουσα Υπηρεσία στο Τζάνειο Νοσοκομείο αλλά, στη συνέχεια, απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο και δεν ήταν εφικτό να εντοπιστεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, ο νοσηλευτής επικοινώνησε με την οικογένειά του και αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα στις αρμόδιες Αρχές.

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας
Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας της 62χρονης γυναίκας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, έπειτα από σοβαρό ιατρικό σφάλμα κατά τη διαδικασία μετάγγισης αίματος, όπου χρησιμοποιήθηκε λανθασμένη ομάδα αίματος.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε, τη Δευτέρα (9/6), ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επικαλούμενος ενημέρωση από εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο βοηθός νοσηλευτή που φέρεται να ευθύνεται για τη λανθασμένη μετάγγιση και παρέμενε άφαντος μετά το περιστατικό, επικοινώνησε χθες με την οικογένειά του, γεγονός που εκτιμάται ότι αποτελεί πρόκριμα για την επικείμενη παρουσία του ενώπιον των αρμόδιων Aρχών.

Πηγή: ieidiseis.gr

Κάντε Like το daypress.gr