Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς που άφησαν βρέφος να κλαίει στο μπαλκόνι – «Το κάναμε για να δροσιστεί»
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11 μηνών βρέφους, το οποίο εντοπίστηκε να κλαίει μόνο του στο μπαλκόνι διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο γονείς, οι οποίοι είναι αλλοδαποί, είχαν τοποθετήσει το μωρό στο μπαλκόνι, ενώ οι ίδιοι και τα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας κοιμούνταν εντός του σπιτιού, με τις μπαλκονόπορτες κλειστές.
Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 36χρονου πατέρα και της 35χρονης μητέρας για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ έχει προγραμματιστεί κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας.
Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, οι γονείς φέρονται να δήλωσαν ότι άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι «για να δροσιστεί».
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο που δημοσίευσε το voria.gr, στο οποίο το βρέφος ακούγεται να κλαίει αβοήθητο για αρκετή ώρα, χωρίς να βρίσκεται κάποιος δίπλα του.
Πηγή: ieidiseis.gr