Image
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 14:10 Υγεία
 

Γυναίκα που έχασε 35 κιλά σε 7 μήνες αποκαλύπτει ποιες είναι οι 10 φαινομενικά «υγιεινές» τροφές που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους


Μια γυναίκα που κατάφερε να χάσει 35 κιλά σε 7 μήνες, αποκαλύπτει τις 10 φαινομενικά «υγιεινές» τροφές που αφαίρεσε από τη διατροφή της προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Η περίπτωση της Neha δείχνει ότι μερικές φορές, οι πιο απλές αλλαγές μπορεί να επιφέρουν τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιλογές τροφίμων που κάνουμε καθημερινά έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους. Μια γυναίκα με το όνομα Neha, η οποία έχασε 35 κιλά σε μόλις 7 μήνες, μοιράζεται τακτικά συμβουλές και μαθήματα από την προσωπική της εμπειρία, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

«Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να αποφύγετε ή να περιορίσετε την κατανάλωση αυτών των τροφών», έγραψε η γυναίκα στην λεζάντα ανάρτησή της. Πρόκειται για τις εξής φαινομενικά υγιεινές τροφές που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους:

  • Granola: Προωθείται ως υγιεινή τροφή, αλλά συχνά είναι φορτωμένη με ζάχαρη και ανθυγιεινά έλαια που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
  • Αρωματισμένο γιαούρτι: Γεμάτο με κρυφές ζάχαρες που αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και συμβάλλουν στην αποθήκευση λίπους.
  • Συσκευασμένοι χυμοί φρούτων: Χωρίς φυτικές ίνες και φορτωμένοι με ζάχαρη, ορισμένοι είναι ακόμη χειρότεροι από τα αναψυκτικά.
  • Τσιπς ψημένα στο φούρνο: Μην σας ξεγελάει η ετικέτα, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα και γεμάτα με επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κακά λιπαρά.
  • Μπάρες πρωτεΐνης: Πολλές δεν είναι τίποτα περισσότερο από σοκολατάκια με μια δόση πρωτεΐνης. Ελέγξτε προσεκτικά τα συστατικά.
  • Μέλι και ζάχαρη ζαχαροκάλαμο jaggery: Μπορεί να είναι φυσικά, αλλά μπορούν να αυξήσουν την ινσουλίνη σας όπως ακριβώς η επεξεργασμένη ζάχαρη.
  • Μαύρο ψωμί: Συχνά παρασκευάζεται με επεξεργασμένο αλεύρι και απλά χρωματίζεται για να φαίνεται πιο υγιεινό, με χαμηλή πραγματική διατροφική αξία.
  • Smoothies του εμπορίου: Φορτωμένα με σάκχαρα φρούτων και μερικές φορές τεχνητές γεύσεις, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση λίπους.
  • Συσκευασμένα τρόφιμα χαμηλών λιπαρών: Όταν αφαιρούνται τα φυσικά λιπαρά, συνήθως προστίθεται ζάχαρη για γεύση, καταργώντας τον σκοπό.
  • Προϊόντα σόγιας (σε υπερβολικές ποσότητες): Η υπερκατανάλωση, ειδικά επεξεργασμένης σόγιας, μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία.

πηγή: enikos.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr