Image
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025 18:30 Ελλάδα
 

Αλιβέρι: Η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια – Εκκενώνονται Κάμπος και Ποντικού


Σε συναγερμό για ακόμη μία φορά τέθηκε το Αλιβέρι στην Εύβοια λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (13.07.2025).

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας σε αγροτοδασική έκταση. Αυτή τη στιγμή καίει σε σημείο κοντά σε σπίτια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και καλλιέργειες.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων προειδοποιώντας να παραμείνουν όλοι σε ετοιμότητα.

Λίγα λεπτά μετά στάλθηκε νέο μήνυμα που έλεγε όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ποντικού να απομακρυνθούν προς Κάραβο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς που μαίνεται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου, Νίκος Μαστροκώστας είπε στην ΕΡΤ: Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια. Μόλις βγάλαμε μια ηλικιωμένη γυναίκα με το καροτσάκι της έξω να μην κινδυνέψει να καεί, είναι πίσω από το σπίτι της η φωτιά. Είναι πυκνός ο καπνός δεν ξέρουμε αν καίγεται κάποιο σπίτι.

Γίνονται συνεχείς ρίψεις, ο δήμος είναι εδώ με υδροφόρα. Είμαστε σε δύσκολη φάση. Δεν είναι μεγάλο το μέτωπο, πρόσθεσε.

Επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι, οι πυκνοί καπνοί της πυρκαγιάς φαίνονται μέχρι και από την παραλία του Βαρνάβα.

newsbeast

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr