Image
Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2025 09:42 Αυτοδιοίκηση
 

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές των Βριλησσίων

Θετικά ανταποκρίθηκε η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στο αίτημα του Δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση προκειμένου να καθοριστεί ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το Δήμο Βριλησσίων για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Το δικαίωμα αυτό αφορά τους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση - δήλωση και συμμετείχαν, στις πρώτες μετά την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2024, Πανελλαδικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2025 και οι οποίοι εισάγονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του τους 2025, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία
Ζαχαράκη, για την ανταπόκρισή της στο δίκαιο αίτημά μας για τη συμπερίληψη των αποφοίτων των Λυκείων του Δήμου Βριλησσίων στη ρύθμιση του ειδικού ποσοστού εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 λόγω φυσικών καταστροφών. Ο Δήμος μας ο
οποίος επλήγη από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2024 δίκαια και σωστά συμπεριλαμβάνεται στη ρύθμιση αυτή.

Έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειές μας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Γούναρη το σύνολο του Δήμου Βριλησσίων εντάσσεται στη
συγκεκριμένη ρύθμιση. Μετά τη σημερινή υπουργική απόφαση θα ισχύει ειδικό ποσοστό, έως 2%, και πριμοδότηση μορίων για τους φετινούς
αποφοίτους των δυο Γενικών μας Λυκείων που κατοικούν μόνιμα στα Βριλήσσια. Σύντομα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από το
Υπουργείο Παιδείας.

Ευχαριστίες οφείλονται και στο σύνολο της γονεϊκής κοινότητας της πόλης μας και ειδικότερα στην Ένωση Γονέων Βριλησσίων για τη δική της σημαντική συμβολή»
Με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που αναμένεται τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από το Δήμο Βριλησσίων.

Κάντε Like το daypress.gr