Image
Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2025 07:50 Αθλητισμός
 

Μαύρη Πέμπτη για την Ελλάδα στην Ευρώπη – Η Πολωνία απειλεί τη θέση μας στη βαθμολογία της UEFA


Η χθεσινή αγωνιστική βραδιά στα Κύπελλα Ευρώπης εξελίχθηκε σε πραγματικό εφιάλτη για τις ελληνικές ομάδες, που υπέστησαν τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την ευρωπαϊκή κατάταξη.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ακολούθησε ο ΠΑΟΚ που δεν τα κατάφερε απέναντι στη Θέλτα, ενώ η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Τσέλιε, ολοκληρώνοντας μια αποκαρδιωτική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η χώρα μας παρέμεινε στην 11η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA με 38.312 πόντους, χωρίς καμία προσθήκη στη συγκομιδή της.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία με τις νίκες της Πλζεν και της Σπάρτα Πράγας ανέβασε τη διαφορά στους 41.500 βαθμούς, ενώ η Νορβηγία πρόσθεσε 400 βαθμούς χάρη στην επικράτηση της Μπραν.

Ωστόσο, η πιο ανησυχητική εξέλιξη προήλθε από την Πολωνία. Με τρεις νίκες από Ράκοφ, Λεχ Πόζναν και Γιαγκελόνια, οι Πολωνοί συγκέντρωσαν συνολικά 1.500 βαθμούς και έφτασαν τους 37.375, μειώνοντας δραματικά την απόσταση από την Ελλάδα και δείχνοντας ότι αποτελούν τον βασικό διεκδικητή για την 11η θέση.

Η τρέχουσα κατάταξη της UEFA:
Τσεχία: 41.500 (4/5)
Ελλάδα: 38.312 (4/5)
Νορβηγία: 37.988 (2/5)
Πολωνία: 37.375 (4/4)
Δανία: 36.481 (2/4)
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο: η συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα κρίνει αν η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της πρώτης 11άδας της UEFA ή αν θα χάσει το πλεονέκτημα για περισσότερες θέσεις στις μελλοντικές διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Ντούσκος: Χρυσός πρωταθλητής κόσμου στη Σανγκάη – Νέα τεράστια διάκριση για την Ελλάδα

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr