«Στις εκλογές του 2026 τα πολιτικά σχήματα θα είναι εντελώς διαφορετικά» – Πυρά σε Μητσοτάκη, Σαμαρά και αιχμές για Τσίπρα
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό πολιτική ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε συνέντευξή του, όπου άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτήρισε τη Μαρία Καρυστιανού ως “τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση”.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για το ενδεχόμενο νέων πολιτικών σχημάτων στις εκλογές του 2026, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και αναγνώρισε πως «έπρεπε να έχει ιδρύσει νέο κόμμα από το 2019».
«Αξιωματική αντιπολίτευση είναι η Καρυστιανού»
Ο κ. Καμμένος περιέγραψε τη σημερινή πολιτική κατάσταση ως «εξαιρετικά ρευστή»:
«Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά χωρίς αντιπολίτευση. Αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο είναι η Μαρία Καρυστιανού. Αν ο αγώνας της μεταμορφωθεί σε ένα πολιτικό κίνημα, δεν έχει λόγο να μπλέξει με τα παλιά υλικά».
Πρόσθεσε πως «στις εκλογές που έρχονται του χρόνου, τα σχήματα και οι δυνάμεις θα είναι εντελώς διαφορετικά».
Επιστροφή στην πολιτική «αν χρειαστούν συγκλίσεις»
Ο πρώην αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε ανοιχτή την πόρτα για πολιτική επανεμφάνιση:
«Αν χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις ώστε να υπάρξουν συγκλίσεις, να μετατρέψουμε τη χώρα σε οικονομικό παράδεισο και να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις της ΕΕ που θέλουν να την κρατούν υποχείριο, τότε ναι, θα εμπλακώ ξανά στην πολιτική».
Υπενθύμισε ότι δεν κατήλθε στις εκλογές του 2019, θεωρώντας ότι «η αποστολή των ΑΝΕΛ, να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, είχε ολοκληρωθεί».
Για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Σαμαρά
Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Πρωθυπουργού και δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων του:
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Διαφωνώ με την προσωποποίηση της ΝΔ, τη woke ατζέντα και την πλήρη παράδοση στην πολιτική της ΕΕ. Θα έπρεπε να υιοθετήσει την ατζέντα Τραμπ και να απελευθερωθεί από τον ευρωπαϊκό έλεγχο».
Για τον Αλέξη Τσίπρα:
«Έπρεπε να είχε κάνει νέο κόμμα από το 2019. Οι ακραίες φωνές του έκαναν τη ζωή αβίωτη. Καλά κάνει τώρα, αλλά εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Η εμμονή με τις Πρέσπες ήταν λάθος».
Για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Το 1993 ήταν η τελευταία πολιτική του πράξη. Δεν έπρεπε ποτέ να επιστρέψει στη ΝΔ. Παραπλανά ξανά τον κόσμο της Δεξιάς για να διαπραγματευτεί οφίτσια».
Για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Αναφερόμενος στην πρόταση ανάθεσης της φύλαξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Καμμένος απάντησε:
«Η Προεδρική Φρουρά αναφέρεται μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι αδύνατο να υπάρξει τέτοια προσβολή προς τον θεσμό. Ο κ. Δένδιας δεν θα υπογράψει τη ρύθμιση».
«Μου τη στήσανε για να μη γυρίσω»
Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του με αρχηγό μαφίας στα Χανιά, ο πρώην υπουργός υποστήριξε:
«Έβγαλαν μια συνομιλία ενώ υπάρχουν εκατό άλλες που αφορούν στελέχη της ΝΔ. Μου τη στήσανε για να μου κάνουν ζημιά, γιατί φοβήθηκαν ότι θα επιστρέψω».
Διαβάστε ακόμα: Σύγκρουση κυβέρνησης – συγγενών θυμάτων Τεμπών για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη