Image
Παρασκευή 06 Μαρτίου 2026 10:39 Επικαιρότητα
 

Ενεργοποίηση των μέτρων οικονομικής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητά από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς

 Με επιστολή του προς τους Οικονομικούς Επιτρόπους κκ  Piotr Serafin και Valdis

Dombrovskis ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητά την άμεση στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της επιδείνωσης των πληθωριστικών πιέσεων από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητά να ενεργοποιηθούν από την Κομισιόν όλες οι ρήτρες οικονομικής  στήριξης , να μη ληφθεί υπόψη  το κόστος των επιπλέον επιδοτήσεων  στους προϋπολογισμούς των χωρών και η κάθε χώρα να υλοποιήσει τα σχέδια στήριξης κατά περίπτωση.


Η επιστολή του Έλληνα Ευρωβουλευτή  έχει ως εξής

 Αγαπητοί κύριοι Επίτροποι,

Ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή έχει ήδη χτυπήσει τις Ευρωπαϊκές

οικονομίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

1. Το πετρέλαιο από  70$ το βαρέλι πριν τον πόλεμο κινείται στα  85 $  και οδεύει προς τα 100$  που θα είναι σημείο συναγερμού.

2. Το Φυσικό αέριο από  30$  κινείται   στα 50$ 

3.Το  ρεύμα από 78$  έφτασε   στα 109 $ 

Ως εκ τούτου δημιουργούνται αναπόφευκτα πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες επιβαρύνουν   τους λαούς μας. 

Κατόπιν αυτών, ζητώ 


1.    Τη δυνατότητα λήψης μέτρων υπέρ των κοινωνιών,  ανά χώρα  της ΕΕ  με βάση τη διακριτική ευχέρεια που διαθέτει κάθε μία ξεχωριστά.  

2.    Την εξαίρεση του ελλείμματος από το οικονομικό κόστος που προκαλείται.

3.    Τον υπολογισμό των μέτρων από την πρώτη ημέρα του πολέμου.    

4.    Να ενεργοποιηθούν από την Κομισιόν όλες οι ρήτρες οικονομικής στήριξης για τους

προϋπολογισμούς των χωρών.

5.    Υλοποίηση των σχεδίων στήριξης ανά περίπτωση επιπτώσεων για κάθε χώρα.

Κύριοι   Επίτροποι,  έχουμε  καθήκον  και υποχρέωση να δράσουμε όλοι μαζί άμεσα. Αυτή την ώρα, το οφείλουμε στις κοινωνίες μας.



Κάντε Like το daypress.gr