Image
Σάββατο 25 Απριλίου 2026 12:51 Πολιτισμός
 

Η «καρδιά» του Μαρόκου «χτυπά» στους ρυθμούς της 72ης Ανθοκομικής Έκθεση Κηφισιάς!

Λουλούδια, αρώματα, χρώματα, γεύσεις, μελωδίες και έντονη αραβική κουλτούρα φέρνει στο Άλσος Κηφισιάς η ιδιαίτερα τιμητική παρουσία του Βασιλείου του Μαρόκου στην 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της.

Το Μαρόκο δίνει δυναμικό παρών με ειδικό, θεματικό, περίπτερο στο χώρο προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία και εκπλήξεις στο κοινό, που θα ταξιδέψει νοερά στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, με τα πολλά πρόσωπα και αντιθέσεις.

Από την κοιλάδα Dades, όπου καλλιεργείται το διάσημο "Μαροκινό Τριαντάφυλλο" (Damask rose), έως τα υπαίθρια παζάρια (σουκ) της «Μεντίνα» του Μαρακές, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα και την παράδοση της φιλόξενου Μαρόκου, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Πραγματικά έργα τέχνης, όπως τα χειροποίητα ψηφιδωτά (zellige), χαλιά, κεραμικά, δερμάτινα είδη, καλλυντικά, αλλά και διάφορα άλλα παραδοσιακά χειροποίητα είδη, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο επιβλητικό Περίπτερο του Βασιλείου του Μαρόκου.

Από τον ιδιαίτερο χώρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν η παραδοσιακή μουσική, ο χορός, το αρωματικό τσάι, οι «μεθυστικές» μυρωδιές μπαχαρικών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων της μαροκινής κουζίνας, που δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα και «ξυπνούν» τις αισθήσεις.

Σας προσκαλούμε στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς να ζήσετε από κοντά τη μαγεία και το εξωτικό παραμύθι, όπου από σήμερα 24 Απριλίου και έως τις 17 Μαϊου η «καρδιά» του Μαρόκου «χτυπά» στους ρυθμούς της ανοιξιάτικης γιορτής της πόλης.

Κάντε Like το daypress.gr