Image
Τετάρτη 06 Μαΐου 2026 23:12 Πολιτική
 

Μετάβαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην Πορτογαλία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στην Πορτογαλία, μετά από πρόσκληση του Πορτογάλου ομολόγου του, κ. Νούνο Μέλο (Nuno Melo), με τον οποίο θα έχει διμερείς συνομιλίες.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία, ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί, επίσης την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, τις εγκαταστάσεις της 506ης Μοίρας Αεροσκαφών.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV) στη Ναυτική Βάση Λισαβόνας, καθώς και την έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA).

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Πορτογαλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας και της Καινοτομίας.

Κάντε Like το daypress.gr