Image
Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023 17:25 Περιβάλλον
 

«Παπαστράτος»: Εκδήλωση στο Ηράκλειο με θέμα «Η μείωση της βλάβης στην καθημερινότητά μας» (pics,vid)

 «Φιλοδοξούμε η Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες, αν όχι η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο, που θα κάνει το τσιγάρο παρελθόν», επισήμανε, στην εκδήλωση κοινωνικού διαλόγου με θέμα: «Η μείωση της βλάβης στην καθημερινότητάς µας», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ibis στο Ηράκλειο, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Παπαστράτος», Ιάκωβος Καργαρώτος.
Την εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διοργάνωσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 η εταιρεία «Papastratos», δείχνοντας έτσι για μια ακόμα φορά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που την διακατέχει.

«Το τελευταίο διάστημα τρεις στους δέκα καπνιστές, έχουν υιοθετήσει κάποια από τα εναλλακτικά προϊόντα, είτε ηλεκτρονικό τσιγάρο, είτε θερμαινόμενο προϊόν καπνού και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή, το τσιγάρο θα φαίνεται μειοψηφία και στην Ελλάδα. Με το ρυθμιστικό καθεστώς που υπάρχει, την ανοιχτότητα των καπνιστών σε νέα προϊόντα, με την καλή και έγκαιρη πληροφόρηση και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, της πολιτείας της επιστημονικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών και της βιομηχανίας, το τσιγάρο θα είναι μειονότητα στη χώρα πολύ γρήγορα» υπογράμμισε ο κ. Καργαρώτος. «Την μείωση της βλάβης την βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας. Σε ότι αφορά στον κλάδο της νικοτίνης, προφανώς η πρώτη επιλογή για τους καπνιστές θα είναι να διακόψουν το κάπνισμα. Για όσους όμως δεν σταματούν το κάπνισμα στόχος μας είναι η ενημέρωση για τα εναλλακτικά προϊόντα. Ως προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται η συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία, στην επιστημονική κοινότητα και την βιομηχανία να παράσχει τους πόρους ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα η Ελλάδα να αφήσει το τσιγάρο πίσω της» τόνισε παράλληλα ο κ. Καργαρώτος.
Αναφερόμενος στη μείωση της βλάβης, εξήγησε πως δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι κάτι που το βλέπουμε ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά, επισημαίνοντας κάποια απτά παραδείγματα δίπλα μας, πολύ καθημερινά όπως: οι ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα, τα προφυλακτικά ή ακόμα και τα εμβόλια, είναι τέτοια παραδείγματα που όλοι τα χρησιμοποιούμε και είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά και αναφορικά με το κάπνισμα υπάρχουν πραγματικά, η επιστήμη και η τεχνολογία, που μας έχουν φέρει σ' ένα σημείο όπου νέα προϊόντα, εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης, δυνητικά μειωμένης βλάβης και αυτά, μπορούν πραγματικά να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα του καπνίσματος.

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εταιρεία Παπαστράτος, μας έχει συνηθίσει σε καινοτόμες δράσεις για την καθημερινότητά μας και για να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρεία και εμείς είμαστε δίπλα της σε αυτή τη προσπάθεια που γίνεται για όλους τους πολίτες της Κρήτης και όλης της Ελλάδος».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος έκανε γνωστό το γεγονός ότι «οι τελευταίες μετρήσεις που έχουν γίνει στην πόλη του Ηρακλείου έδειξαν ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τα επίπεδα του Διοξειδίου του άνθρακα» και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, όπως κατέληξε.

«Το σημερινό μήνυμα του πως θα μειώσουμε τους κινδύνους είναι αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να το προσέξουμε όλοι μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

« Η εταιρεία Παπαστράτος έχει σπουδαία δείγματα γραφής και στον εργασιακό και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Νομίζω ότι σε κάθε εταιρεία αναλογεί αυτή η ευθύνη και είναι στις πλάτες όλων μας η προσπάθεια του να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Στον σκοπό αυτό είναι αφιερωμένη και η συγκεκριμένη εκδήλωση. Στόχος της είναι το πως θα μειώσουμε την βλάβη στο περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση όλων στην προστασία του» ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλός Χαλκιαδάκης Α.Ε. μια εκ των ομιλητών της εκδήλωσης.

«Και ο τομέας του τουρισμού έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κατανάλωση ενέργειας, νερού και της παραγωγής αποβλήτων» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Φώτης Κοκοτός Μηχανικός Περιβάλλοντος/Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ, με τα συμπεράσματα της εκδήλωσης να καταλήγουν στο ότι «αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε, πρέπει να βρούμε λιγότερο επιβλαβείς για τον περιβάλλον και την υγείας μας, τρόπους».

Δείτε το βίντεο:

www.youtube.com/watch

poo.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης