Image
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 11:19 Συνεντεύξεις
 

Ηράκλειο: Ρεκόρ Γκίνες με κάμψεις πάνω σε μπάλες των 5 κιλών (vid)

Έβαλε στόχο να κάνει ρεκόρ Γκίνες στο Ηράκλειο και τα κατάφερε. Ο λόγος για τον αθλητή Γιώργο Κοτσιμπό ο οποίος  κατέρριψε στο Ηράκλειο Κρήτης το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες κάμψεις πάνω σε ιατρικές μπάλες σε ένα λεπτό, πραγματοποιώντας το αστρονομικό νούμερο των 100 κάμψεων. Για το ρεκόρ χρησιμοποιήθηκαν ιατρικές μπάλες των 5 κιλών. Η επίδοση αυτή είναι πρωτοφανής και αποτελεί ορόσημο για τον χώρο του fitness.
Δείτε το βίντεο:

Η εκτέλεση 100 κάμψεων σε ένα λεπτό στο πάτωμα είναι επίδοση που μπορούν να επιτύχουν μόνο οι ελίτ αθλητές φυσικής κατάστασης, αλλά πάνω σε ιατρικές μπάλες 5 κιλών αυτό φαντάζει σχεδόν απίθανο. Ο Κοτσιμπός προετοιμαζόταν επί μήνες για αυτό το επίτευγμα, πραγματοποιώντας εξαντλητικές προπονήσεις καθημερινά. Η προπόνησή του περιλάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης και αντοχής, καθώς και μια αυστηρή διατροφή που τον βοηθούσε να διατηρήσει την απαιτούμενη μυϊκή μάζα.

Σε δήλωση του ανέφερε: «Είναι μια τεράστια τιμή για μένα να καταφέρω κάτι τέτοιο. Ήταν ένα όνειρο ζωής και εργάστηκα σκληρά για να το πετύχω. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επίδοση στην οικογένεια μου, που είναι η μεγαλύτερη έμπνευση μου. Ελπίζω να τους δείξω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις και να δουλεύεις σκληρά».

Ο Κοτσιμπός είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος αθλητής με πλούσια καριέρα στον χώρο του fitness. Έχει καταρρίψει στο παρελθόν τρία ακόμη παγκόσμια ρεκόρ Guinness, για τις περισσότερες κάμψεις με απελευθέρωση χεριών σε ένα λεπτό (hand release push ups) το 2020, και για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις (Tandem push ups) το 2022 και το 2023, μαζί με τον συναθλητή του Απόστολο Δέρβα.

Ο Γιώργος είχε στο παρελθόν τραυματιστεί λόγω ατυχήματος και είχε υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις τόσο στους τένοντες του βραχίονα του δεξιού χεριού του, όσο και στο δικέφαλο και τον ώμο. Ξεπέρασε τους τραυματισμούς του μετά από μια δύσκολη περίοδο αποκατάστασης και στη συνέχεια κατόρθωσε να καταρρίψει όλα του τα ρεκόρ.

Ο παγκόσμιος recordman ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Γυμνάζεται στο προπονητικό κέντρο Pagration Fitness του Κώστα Βουλγαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοτσιμπός είναι ερασιτέχνης αθλητής και όχι επαγγελματίας γυμναστής. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν βασικό πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα πάνω στον τομέα της Πληροφορικής και αυτός είναι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Σε δηλώσεις του, στο cretapost.gr ανέφερε: «Πάντα ήμουν προσηλωμένος στις σπουδές μου και την επιστήμη μου. Ο αθλητισμός μπορεί να ήταν η αγάπη μου αλλά ήταν και είναι απλά το χόμπι μου. Τον έβλεπα πιο πολύ ως ένα μέσον αποφόρτισης από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσω τόσο μακριά και ακόμα μου είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει μέχρι σήμερα.

Δεν σκοπεύω να σταματήσω ακόμα. Στόχος μου είναι να πετύχω και άλλα παγκόσμια ρεκόρ πάντα με σεβασμό στην υγεία του σώματος μου, μιας και έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς που όμως δεν έχουν σχέση με τη γυμναστική αλλά με ατυχήματα. Είμαι 46 ετών και τα βήματά μου από δω και πέρα πρέπει να είναι προσεκτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζονται οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου. Το σημαντικό για μένα είναι ότι κάνω αυτό που αγαπάω και που με κάνει ευτυχισμένο. Είμαι επίσης πολύ τυχερός που η σύζυγος μου και τα παιδιά μου με στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια και δείχνουν μεγάλη κατανόηση αφού οι ώρες προπόνησης είναι ώρες που λείπω από την οικογένειά μου».

Κάντε Like το daypress.gr