Ο 36χρονος ενοικιαστής του διαμερίσματος κοντά στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά, υποστηρίζει πως αγνοούσε πλήρως το περιεχόμενο της τσάντας που μετέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ότι κουβαλούσα βόμβα, το έκανα για λίγα χρήματα».
Όπως ανέφερε, στο παρελθόν είχε αναλάβει παρόμοιες μεταφορές αντικειμένων, χωρίς ποτέ να γνωρίζει τι περιείχαν, ενώ εξήγησε πως η συγκεκριμένη τσάντα τού παραδόθηκε σε σταθμό του Μετρό. Ισχυρίζεται ότι έφυγε για την Αθήνα πανικόβλητος, μόλις έμαθε τι ακριβώς είχε μεταφέρει.
Από άστεγος… σε κατηγορούμενο για βόμβα
Επισημαίνεται ότι, το πρωί του Σαββάτου (10/5), ο 36χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσω του συνηγόρου του, Σάββα Αχιλλέα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή (11/5).
Αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος φιλοξενούνταν σε υπνωτήριο αστέγων της Θεσσαλονίκης και φαίνεται να είχε νοικιάσει στο όνομά του, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, το διαμέρισμα στα Λαδάδικα. Από εκεί, σύμφωνα με τις Αρχές, εικάζεται ότι ξεκίνησε η 38χρονη κατηγορούμενη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τράπεζα στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Μάλιστα, στον 36χρονο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, καθώς η εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη με κίνδυνο για άνθρωπο, προμήθεια – κατοχή – κατασκευή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή και μέχρι να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, παραμένει υπό κράτηση.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε τα χαράματα του Σαββάτου (3/5) έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σκοτώθηκε η 38χρονη Σνιζάννα Παρασκεβαΐδου, η οποία μετέφερε και πυροδότησε τη βόμβα, από το διαμέρισμα στα Λαδάδικα μέχρι τον χώρο όπου εξερράγη ο μηχανισμός.
Πώς ο 36χρονος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη
Σε βιογραφικό του 36χρονου που είναι δημοσιευμένο στο διαδίκτυο, ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν βιοπαλαιστή. Έως το 2020 δούλευε ως υδραυλικός (ειδικότητα που τη σπούδασε σε τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ), μέχρι που είχε ένα ατύχημα σε οικοδομή στον Ταύρο, όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο σε έναν λόφο με άμμο.
Κατά το εργατικό ατύχημα τραυματίστηκε στον σπόνδυλο και δεν μπορούσε πια να κάνει χειρωνακτικές εργασίες. Στη συνέχεια, έγινε για ένα διάστημα διανομέας, μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισαν να τον φιλοξενούν κάποιοι φίλοι του (σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του).
Κάποια στιγμή νοίκιασε ένα σπίτι, ωστόσο δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά και το εγκατέλειψε. Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε δομή φιλοξενίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
πηγή: ieidiseis.gr