Image
Παρασκευή 04 Ιουλίου 2025 14:00 Αυτοδιοίκηση
 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εκπροσώπων του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

 Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση φιλοξενήσαμε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-
Καματερού για ακόμα μία χρονιά, εκπροσώπους του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης από την Κύπρο: Τον Δήμαρχο Ανδρέα Καουρή και τους Δημοτικούς Συμβούλους Κυριάκο Κουή και Κυριάκο Τρύφωνος.

Η αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τέσσερις ημέρες, όπου ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις εορτασμών των Πολιούχων της πόλης, Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρευρέθηκε η παράταξη της διοίκησης «Καθαρή Πρόταση» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και από τις δύο παρατάξεις εκφράστηκαν πολιτικές δηλώσεις στήριξης στην προσπάθεια της επανένωσης και της επιστροφής τους στα πάτρια εδάφη των κατεχομένων εδαφών στην Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε: «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αδελφοποίησης και της κοινής ιστορικής μνήμης που μας ενώνει. Η Λύση είναι μία κατεχόμενη πόλη της Κύπρου που κουβαλά το βάρος της προσφυγιάς και της απώλειας, αλλά και τη δύναμη της επιμονής και της ελπίδας.
Η φιλοξενία των Κύπριων αδελφών μας στον Δήμο μας δεν είναι απλώς μία πράξη τυπικής συνεργασίας. Είναι μία βαθιά πολιτική πράξη στήριξης της εθνικής μας μνήμης και του Κυπριακού ζητήματος. Η Λύση αποτελεί σύμβολο της αδικίας, της παράνομης κατοχής, αλλά και της αντίστασης και του αγώνα για επιστροφή. Ως Δήμος, θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε κάθε πράξη που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της προσφυγιάς και της εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύοντας το κοινό μέτωπο διεκδίκησης, δικαιοσύνης και ειρήνης».

Κάντε Like το daypress.gr