Επιβολή κυρώσεων για τα ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα από τον Δήμο Βριλησσίων
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων, μετά από εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν μετά τη λήξη της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, κατέγραψαν 27 ιδιωτικές οικοπεδικές εκτάσεις που παρέμεναν ακαθάριστες.
Στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 7.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για την πρόληψη και αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς. Σήμερα δόθηκε και η απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς τον Δήμο Βριλησσίων για την είσοδο στα περιφραγμένα ακαθάριστα οικόπεδα και τον καθαρισμό τους από την πλευρά του Δήμου. Στη συνέχεια, επιπλέον του προστίμου, θα καταλογιστεί και η δαπάνη καθαρισμού στους ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων.
Ο συγκριτικά μικρός αυτός αριθμός ακαθάριστων οικοπέδων καταδεικνύει τη γενικευμένη συμμόρφωση και την υπεύθυνη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην υποχρέωση καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη θωράκιση της πόλης από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν. Ο μικρός αριθμός των ακαθάριστων ιδιωτικών οικοπέδων στην πόλη μας αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αίσθημα ευθύνης και τη συνεργασία που δείχνει η τοπική μας κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, από την πλευρά μας ως Δήμος κινηθήκαμε μεθοδικά, ολοκληρώνοντας εγκαίρως τον καθαρισμό όλων των κοινοχρήστων χώρων της πόλης, του περιαστικού δάσους του Αγ. Θεοκλήτου στα Άνω Βριλήσσια και των παραρεμάτιων. Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας και στα Βριλήσσια αποδεικνύουμε στην πράξη ότι με συνεργασία και συνέπεια μπορούμε να κρατάμε την πόλη μας ασφαλή, καθαρή και ανθεκτική απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.»
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων έχουν ολιγοήμερη προθεσμία για να προχωρήσουν μόνοι τους στους καθαρισμούς των οικοπέδων τους εφόσον δεν το πράξουν, μετά από έγγραφη άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμος προχωρά στον καθαρισμό και βεβαιώνει το κόστος για τον καθαρισμό στους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες.