Image
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025 23:50 Ελλάδα
 

Eμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Συγγρού – Ζημιές στην είσοδο του κτιρίου


Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου (11/10) στη λεωφόρο Συγγρού, όταν σημειώθηκε επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από γκαζάκια, κροτίδες και εύφλεκτο υγρό, και εξερράγη λίγο μετά τις 22:45, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

 
 Οι πρώτες εικόνες από το σημείο
Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν ζημιές στο θυρόφυλλο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.
Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν τα μικρής έκτασης ίχνη φωτιάς που προκλήθηκαν.

 
 Σε εξέλιξη οι έρευνες
Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για περαιτέρω έλεγχο και συλλογή ευρημάτων, ενώ η Αστυνομία εξετάζει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για στοχευμένη επίθεση, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

 
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και των κινήτρων πίσω από τη νέα εμπρηστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα: Φοινικούντα: «Ο δράστης μπορεί να μας εκπλήξει» – Ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ «προέβλεψε» τον θάνατό του

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr