Σοκ προκαλεί νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στην Κεφαλονιά, με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια και δράστιδα μια 17χρονη κοπέλα.
Το περιστατικό ήρθε στο φως μέσα από βίντεο που καταγράφει τη σωματική και λεκτική επίθεση σε βάρος της 13χρονης, το οποίο τράβηξε άτομο από την παρέα της δράστιδας.
Το βίντεο της επίθεσης
Στο βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται σκηνές βίαιης κακοποίησης, ενώ ακούγονται και απειλές προς το θύμα.
Μετά το περιστατικό, η 17χρονη συνέχισε να εκφοβίζει την 13χρονη στέλνοντάς της ηχητικά μηνύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, ό,τι και να λες πήγαινε λέγε ό,τι θέλεις. Εάν μάθω όμως ότι μαθεύτηκε, σε έχω ξεφτιλίσει, μόνο αυτό έχω να σου πω».
«Τρία χρόνια κακοποίησης» – Η μαρτυρία της μητέρας
Η μητέρα του θύματος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αποκάλυψε ότι η κόρη της υφίσταται συστηματικό bullying εδώ και τρία χρόνια από την ίδια κοπέλα.
«Η κόρη μου έχει υποστεί σωματική και ψυχολογική κακοποίηση επανειλημμένα. Ζούμε έναν εφιάλτη που δεν σταματά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συλλήψεις και δικογραφία
Η Αστυνομία Κεφαλονιάς προχώρησε στη σύλληψη της 17χρονης αλλά και των γονέων της, ενώ συνελήφθησαν επίσης οι γονείς των υπόλοιπων ανήλικων που ήταν παρόντες και βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό.
Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.
Ένα ακόμη περιστατικό σχολικής και νεανικής βίας
Το νέο αυτό περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά ανησυχητικών υποθέσεων βίας μεταξύ νέων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε κοινωνία, γονείς και αρχές.
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη για άμεση ψυχολογική στήριξη των θυμάτων και ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού, τόσο στα σχολεία όσο και στην οικογένεια.
Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη. Στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι για το φονικό με 57 νεκρούς