Η κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην ιστορία του Champions League επικρατώντας 1-0 της Βιγιαρεάλ, ενώ η Τσέλσι κόλλησε στο 2-2 στο Αζερμπαϊτζάν.
Η Πάφος γράφει ιστορία! Η κυπριακή ομάδα σημείωσε μια τεράστια νίκη με 1-0 επί της Βιγιαρεάλ, πανηγυρίζοντας το πρώτο της «τρίποντο» στην ιστορία του Champions League.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου, η ομάδα του Μίτκο Κρασνίτσι έδειξε ψυχή και αποφασιστικότητα απέναντι στους Ισπανούς.
Πάφος – Βιγιαρεάλ 1-0
Η Πάφος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας από νωρίς με τον Ντομίνγκος Κουίνα, όμως ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ κράτησε το μηδέν στο 2’. Οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμό, δημιούργησαν ευκαιρίες με Πεπέ, Μικαουτάτζε και Γκέιγ, αλλά δεν βρήκαν στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυπριακή ομάδα πέτυχε το χρυσό γκολ στο 47’, όταν ο Λούκασεν πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά από κόρνερ έγραψε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.
Ο Νεόφυτος Μιχαήλ κατέβασε ρολά, αποκρούοντας εντυπωσιακά στο 65’ την κεφαλιά του Ολουβασέγι και κρατώντας ανέπαφη την εστία του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Με αυτή τη νίκη, η Πάφος ανέβηκε προσωρινά στη 19η θέση της συνολικής βαθμολογίας της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας πέντε βαθμούς σε μια ονειρική πορεία για τα κυπριακά δεδομένα.
Καραμπάγκ – Τσέλσι 2-2
Η Καραμπάγκ συνέχισε να αποδεικνύει ότι δεν είναι «αμελητέα ποσότητα» στη φετινή διοργάνωση, κρατώντας την Τσέλσι στο 2-2 και υποχρεώνοντάς την σε νέα απώλεια βαθμών.
Οι «Μπλε» του Εντσο Μαρέσκα προηγήθηκαν στο 16’ με ωραίο σουτ του Εστεβάο, όμως οι Αζέροι αντέδρασαν άμεσα: ο Αντράντε ισοφάρισε στο 29’ και λίγο αργότερα, ο Γιάνκοβιτς από το σημείο του πέναλτι έκανε την ανατροπή (2-1).
Η Τσέλσι βρήκε την ισοφάριση στο 64’ με τον Γκαρνάτσο, αλλά παρά την πίεση στο φινάλε δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Το αποτέλεσμα αφήνει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 10 βαθμούς, με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή.
Επόμενη αγωνιστική
Η Πάφος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Τσέλσι, ενώ η Βιγιαρεάλ φιλοξενεί την Καραμπάγκ σε αγώνες που αναμένεται να κρίνουν πολλά για τη συνέχεια της φάσης των ομίλων.
Διαβάστε ακόμα: Βόλος – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Λάμπρου “πλήγωσε” την πρώην του ομάδα – δεύτερη ήττα στο Πανθεσσαλικό για τους “πράσινους”