Image
Πέμπτη 04 Αυγούστου 2022 19:00 Οικονομία
 

Fuel Pass 2: Πάνω από 1,8 εκατ. αιτήσεις μέχρι τώρα - Έρχεται και Fuel Pass 3;


Ξεπέρασαν τις 1,8 εκατομμύρια οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ήδη γίνονται σκέψεις για επανάληψη στο επίδομα βενζίνης με ένα Fuel Pass 3 ενόψει του χειμώνα.

Η εφαρμογή Fuel Pass 2 είναι πλέον ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ, καθώς σε αυτά προστέθηκαν όσα λήγουν σε 8, 9 και 0 (μηδέν), και πλέον δέχεται αιτήσεις από όλους.

Έρχεται και Fuel Pass 3;

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέου επιδόματος καυσίμων, ενός Fuel Pass 3, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά το καλοκαίρι.

Πριν από μερικές μέρες άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, το επίδομα καυσίμων για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέβριο. Η πλατφόρμα να «κλείσει» στο τέλος Αυγούστου αλλά ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για την… επόμενη επιδότηση, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (04.08.2022) στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ1 και ερωτηθείς εάν θα υπάρξει Fuel Pass 3, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο και τότε θα το δούμε, ανάλογα και με την πορεία στις τιμές των καυσίμων. Σε κάθε περίπτωση, ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία».

«Τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν την δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη. Όσον αφορά στη λήψη νέων μέτρων στήριξης και σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει Fuel Pass 3, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ποια είναι τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα».

Fuel Pass 2: Ποια οχήματα μένουν εκτός επιδόματος βενζίνης

 Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα του Fuel Pass μέσω του vouchers.gov.gr είναι ήδη ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ ανεξαρτητως του λήγοντα και έτσι οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε να λάβουν τη νέα επιδότηση καυσίμων, η οποία αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Αυγούστου προκειμένου να δηλώσουν ότι επιθυμούν να λάβουν Fuel Pass 2. Οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε σε άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο. Συγκεκριμένα επίδομα βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

Τρίκυκλο φορτηγό
Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
Φορτηγό
Δίκυκλο
Επιβατικό
Τρίκυκλο επιβατικό
Ελκυστήρα
Επιβατικό μικτό

Οπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο, εκτός επιδότησης παραμένουν τα εξής οχήματα: ημηρυμουλκούμενο λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο ρυμουλκό και συμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος ελκυστήρ και επικαθήμενο τουριστικό τρενάκι, ρυμουλκούμενο βαγόνι.

 

 
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος. 

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης