Image
Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023 10:00 Πολιτική
 

Με το βλέμμα προς τα δεξιά η ΝΔ - Σε ειδική αποστολή Βορίδης και Δένδιας σε Μακεδονία και Θράκη


Επιχείρηση «θωράκισης των δεξιών συνόρων της ΝΔ» βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να ανακοπεί τυχόν διαρροή νέων ψηφοφόρων προς τα κόμματα που βρίσκονται στο φάσμα της Ακροδεξιάς και κυρίως να αποτραπεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ομοφοβικού ακροδεξιού κόμματος «Νίκη», που στηρίζεται από Μονές της Βορείου Ελλάδας, παραχριστιανικές οργανώσεις, αντιεμβολιαστικά κινήματα κα.

Το τελευταίο δεν αφορά μόνο το όριο της αυτοδυναμίας και τον αριθμό των εδρών του πρώτου κόμματος, αλλά και τη διασφάλιση μιας ομαλής κοινοβουλευτικής πορείας, χωρίς την παρουσία προσώπων και δυνάμεων με οπισθοδρομική ατζέντα και θεματολογία εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που προκρίνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Παρ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη για χθες επίσκεψή του στο Άγιο Ορος, καθώς νόσησε με κορονοϊό, ο όλος σχεδιασμός της Πειραιώς εξελίσσεται κανονικά.

Η αποστολή Βορίδη - Δένδια
Εντός των επόμενων ημερών, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, θα επισκεφτεί την Πιερία και το Κιλκίς, δύο νομούς που το κόμμα του θεολόγου κ. Νατσιού κατέγραψε τα μεγαλύτερα ρεκόρ ψήφων. Ο κ. Βορίδης, λόγω πολιτικού προφίλ αλλά και στενών σχέσεων με την Εκκλησία, θεωρείται από τους καταλληλότερους για να απευθυνθεί σε κοινά φιλικά προς τη ρητορική της Νίκης, προκειμένου να τα πείσει για την ανάγκη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υποψήφιος βουλευτής ξεκίνησε ήδη τις δημόσιες τοποθετήσεις, δίνοντας το στίγμα ότι ουδείς έχει το μονοπώλιο της χριστιανοσύνης και ότι ακόμα δεν είναι σαφείς οι ακριβείς θέσεις του κόμματος Νίκη, το οποίο σημειωτέον, στις εκλογές της απλής αναλογικής πέρασε κάτω από τα δημοσκοπικά ραντάρ και «ξεπετάχτηκε» κυριολεκτικό το πουθενά λίγο πριν τις κάλπες, πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό πολύ κοντά στο όριο του 3%.

Δύο ακόμα επισκέψεις με το βλέμμα στα δεξιά της ΝΔ θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Ιουνίου από τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Έβρο. Οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ θα περιοδεύσουν σε ολόκληρο τον νομό, μαζί με τους υποψηφίους του κόμματος, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τοπικά στελέχη και παράγοντες της περιοχές.

Στον Έβρο και ο Μητσοτάκης
Πέντε μόλις ημέρες πριν τις νέες κάλπες, στις 20 Ιουνίου, θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στον Έβρο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι υποψήφιος και στον συγκεκριμένο νομό. Η Πειραιώς εκτιμά ότι τόσο η υποψηφιότητά του όσο και η προεκλογική του παρουσία στον Έβρο συνέβαλε καθοριστικά στην ανακοπή των απωλειών των ποσοστών της ΝΔ, η οποία κατόρθωσε να βγει και πάλι πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Η βεβαιότητα της νίκης, σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα του καλοκαιριού, μπορεί να κρύβουν κινδύνους» λέει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, το οποίο επιχειρεί να κλείσει κάθε πιθανή «τρύπα» διαρροής ψήφων

.ieidiseis

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr