Image
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 10:51 Υγεία
 

Nέες αλλαγές για τους φαρμακοποιούς - Έκδοση και εκτύπωση όλων των γνωματεύσεων σε έντυπη μορφή από 1ης.07.2025

 Nέες αλλαγές για τους φαρμακοποιούς και έτσι από 1η Ιουλίου 2025 καταργούνται οι τρίμηνες παρατάσεις λόγω έκτακτων μέτρων Covid-19, όσο αφορά τις γνωματεύσεις των ιατροτεχνολογικών όπως έχει ήδη γίνει για τις συνταγές φαρμάκων.

Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλεται η δυνατότητα που είχε δοθεί βάσει της ΠΝΠ 68 Α / 20.03.2020 για την έκδοση άυλων γνωματεύσεων μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, και επανέρχεται η υποχρέωση για έκδοση και εκτύπωσή τους σε έντυπη μορφή από τον συνταγογράφο ιατρό.

Επίσης βάσει του νέου ΕΚΠΥ (Αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 4091, ΦΕΚ B’ 2106/02.05.2025) καταργείται η υποχρέωση θεώρησης των γνωματεύσεων από ελεγκτή ιατρό όπου αυτή ήταν υποχρεωτική προ covid-19 (Αναπνευστικές συσκευές, επιθέματα, ορθοπεδικά είδη κλπ).

Κάντε Like το daypress.gr