Image
Παρασκευή 04 Ιουλίου 2025 20:40 Ελλάδα
 

Μαρούσι: Πωλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα σε δημοφιλείς πλατφόρμες

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζεφυρίου, οδήγησε στην εξιχνίαση 13 περιπτώσεων απάτης. με απάτη χιλιάδων ευρώ που είχε στήσει ένας άντρας στο Μαρούσι, με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων.

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 66χρονος, ιδιοκτήτης εταιρειών λιανικού εμπορίου αυτοκινήτων, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα στις 1 Ιουλίου 2025 στην περιοχή του Αμαρουσίου. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και γυναίκα συνεργός του, που είχε ρόλο γραμματέα και συνέβαλε ενεργά στην εξαπάτηση των θυμάτων.

Η απάτη με τις αγγελίες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, ο κατηγορούμενος από τον Ιούλιο του 2024 προέβαινε σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών σε γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες, προσποιούμενος ότι διαθέτει προς πώληση οχήματα τα οποία υποτίθεται ότι εισήγαγε από το εξωτερικό.

Αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους αγοραστές, κανόνιζε συνάντηση μαζί τους, κατά την οποία εμφανιζόταν μαζί με τη συνεργό του. Κατά τις συναντήσεις, κατάφερνε να αποσπά σημαντικά χρηματικά ποσά ως «προκαταβολές», με το πρόσχημα της κατοχύρωσης του οχήματος.

Έπαιρνε τα χρήματα και γινόταν «καπνός»
Αφού εισέπραττε τα χρήματα, ο 66χρονος διέκοπτε την επικοινωνία με τα θύματα. Όταν τελικά απαντούσε, επικαλούνταν διάφορες προφάσεις, όπως προβλήματα υγείας, απουσία στο εξωτερικό, καλοκαιρινές διακοπές και καθυστερήσεις εκτελωνισμού, προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αποκάλυψη της απάτης.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, συνέταξε δύο υπεύθυνες δηλώσεις μεταβίβασης για διαφορετικά θύματα χρησιμοποιώντας… τον ίδιο αριθμό πλαισίου οχήματος!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο κατηγορούμενος δεν έδινε αποδείξεις για τις χρηματικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα τη μη καταβολή των προβλεπόμενων φόρων στο Ελληνικό Δημόσιο. Εκτιμάται πως το συνολικό ποσό που αποκόμισε από τις 13 περιπτώσεις απάτης ανέρχεται στα 239.130 ευρώ.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Κάντε Like το daypress.gr