Καρκίνος του στομάχου: 5 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σοβαρής νόσου
Ο καρκίνος του στομάχου, γνωστός και ως γαστρικός καρκίνος, αναπτύσσεται στην εσωτερική επένδυση του στομάχου, ειδικά στα κύτταρα που παράγουν βλέννα. Είναι ο πέμπτος πιο συχνά διαγνωσμένος τύπος καρκίνου παγκοσμίως. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις διαγιγνώσκεται μόνο σε μεταγενέστερα στάδια, όταν έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες ή σε άλλα όργανα του σώματος.
Εκτός από άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, όπως η διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ ή η γενετική και η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Ενώ είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:
- Εσπεριδοειδή
- Φυλλώδη και σταυρανθή λαχανικά
- Σκόρδο και κρεμμύδια
- Δημητριακά ολικής αλέσεων και όσπρια
- Πράσινο τσάι
Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή. ...
διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr
madata.gr