Συγκίνηση στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Στέφανο Ντούσκο - Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα μια ιστορική στιγμή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξάγεται στη Σανγκάη.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αγωνίστηκε με εξαιρετική στρατηγική: βρέθηκε στην 3η θέση στα πρώτα 500 μέτρα, στη 2η θέση στα 1.000 μέτρα και με εντυπωσιακό φίνις πέρασε πρώτος στα 1.500 μέτρα, τερματίζοντας τελικά σε χρόνο 6:36.75.
Ιστορικό επίτευγμα για την ελληνική κωπηλασία
Το χρυσό του Ντούσκου είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο σκιφ ανδρών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε οποιαδήποτε κατηγορία σκαφών μετά το 2014.
Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος, δήλωσε στην ΕΡΤ:
«Ήταν η κούρσα της ζωής μου. Έκανα υπομονή, κράτησα δυνάμεις και τα τελευταία 100 μέτρα έβαλα όλη την ψυχή μου. Το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα».
Μήνυμα στα νέα παιδιά και βλέμμα στο Λος Άντζελες
Ο πρωταθλητής δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα:
«Ελπίζω να γίνω παράδειγμα για τα νέα παιδιά να γνωρίσουν την κωπηλασία. Μπορεί να είμαστε μικρή χώρα, αλλά έχουμε ελληνική ψυχή».
Όσο για το μέλλον, ο στόχος είναι ξεκάθαρος:
«Δεν επαναπαυόμαστε. Θέλω στο Λος Άντζελες να είμαι σε καλύτερη μέρα και να διεκδικήσω ξανά μετάλλιο».
Διαβάστε ακόμα: Super League: Παναθηναϊκός για το πρώτο «διπλό» στο Αγρίνιο – Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Βόλο στην OPAP Arena
madata.gr