Image
Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 17:15 Ελλάδα
 

Κακοκαιρία Άριελ: Μήνυμα από το 112 στη Λήμνο - Πού θα χτυπήσει πριν εξασθενήσει


Μήνυμα από το 112 έλαβαν στις 16:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Λήμνου, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή,  λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει περιοχές της χώρας.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες ότι αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης και γίνεται η σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Πού θα «χτυπήσει» πριν εξασθενήσει – Νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία «Ariel» εξασθενεί και απομακρύνεται από την ηπειρωτική χώρα, πηγαίνει όμως προς τα νησιά του Αιγαίου.

Η «Άριελ» θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Βόρεια Ελλάδα και νησιά του Αιγαίου
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν. 

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Πέμπτης.

  Άγνωστο πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί από το πρωί οι αλπινιστές και οι μηχανικοί της Ολυμπίας οδού για να σταθεροποιηθούν τα πρανή στον βράχο της Κακιάς Σκάλας και να ξανανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα της Ολυμπίας οδού.

Περίπου στη μία το μεσημέρι που δόθηκε η δυνατότητα από την κυκλοφορία οι αλπινιστές καθάρισαν ορισμένα από τα πρανή που ήταν έτοιμα να πέσουν στον δρόμο.

Υπάρχει απευθείας σύνδεση μέσω drone με την Ελβετία και την σύμβουλο εταιρεία της Ολυμπίας οδού η οποία κατευθύνει τους αλπινιστές και τους μηχανικούς πως θα καθαρίσουν τον βράχο.

Όπως δήλωναν από την Ολυμπία οδό στις 13:15, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σκόπελο, Κύμη
Κατερίνη, Σκόπελος και Κύμη είναι μερικές από τις περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό φθάνει το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο.

Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

 Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κανένας κάτοικος. Οι Αρχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Το εάν και πώς θα λειτουργήσουν αύριο είναι αντικείμενο σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη και τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr