Image
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 14:07 Τα καλύτερα
 

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Μικρό Θέατρο

Βραδιά γαλλικής μουσικής την Παρασκευή 24/3 με την Ελένη Σφακιανάκη, τον Γιώργος Δαραβέλης και τη Λίλυ Δάκα, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, 22 με 24 Μαρτίου, στο "Μικρό Θέατρο".

Το Φεστιβάλ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει «ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό» όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Nicolas Eybalin και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων Θοδωρής Κουτσαύτης.

Το πρόγραμμα για το Ηράκλειο

Τετάρτη 22/03/2023 – 19:00
Azuro | Αζούρο
Matthieu Rozé, 2022, διάρκεια διάρκεια 104’
Με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca
Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους...

Τετάρτη 22/03/2023 – 21:15
Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας
Louda Ben Salah-Cazanas, 2021, διάρκεια 85’
Με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot
Ο Labidi είναι ένας νέος άνθρωπος του σήμερα: εναλλάσσει μικροαπάτες με περιστασιακές δουλειές, ζει με συγκάτοικο σε μικροσκοπική γκαρσονιέρα και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όμως η συνάντησή του με την Elisa τον αναγκάζει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, πέρα από τις δυνατότητές του.

Πέμπτη 23/03/2023 – 19:00
Allons enfants | Πρωτάρηδες
Thierry Demaizière, Alban Teurlai, 2021, διάρκεια 110’
Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή πρόκληση: να ενσωματώσει μαθητές από εργατικές συνοικίες και να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας, μέσω του χιπ χοπ. Η ιστορία αυτής της μοναδικής στα γαλλικά χρονικά εμπειρίας

Πέμπτη 23/03/2023 – 21:15
Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως
Michel Leclerc, 2022, διάρκεια 110’
Με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot
Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του ́70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεκτισμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται. Εκτός, βέβαια, αν η αγάπη...

Παρασκευή 24/03/2023 – 18:30
Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι
Martin Jauvat, 2022, διάρκεια 80’
Με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré
Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Μεγάλου Παρισιού. Πρόκειται για ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ερευνούν, με τα μέσα που διαθέτουν, κατά τη διάρκεια μιας τρελής νύχτας στις τέσσερις γωνιές του ευρύτερου Παρισιού.

Παρασκευή 24/03/2023 – 20:15
Αίθουσα Συναυλιών
Βραδιά γαλλικής μουσικής
Ελένη Σφακιανάκη (τραγούδι), Γιώργος Δαραβέλης (σαξόφωνο), Λίλυ Δάκα (πιάνο), διάρκεια 45’
Έργα Γάλλων συνθετών και τραγούδια της Barbara, της Juliette Greco, της Edith Piaf, περιγράφουν νοσταλγικά με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής, του σαξόφωνου και του πιάνου μια υπέροχη νεότητα ανεπιστρεπτί χαμένη, που ανασαίνει με τα πεσμένα φύλλα και την ευτυχισμένη αθωότητα κάτω από τον ουρανό του Παρισιού.

Παρασκευή 24/03/2023 – 21:15
Ailleurs si j’y suis | Στο καλό να πάμε
François Pirot, 2022, 103’
Με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, Jean-Luc Bideau
Ενώ η οικογένειά του και η δουλειά του είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, ο Mathieu, χωρίς προειδοποίηση, πηγαίνει στο δάσος και μένει εκεί. Αντιμέτωπη με αυτή τη ριζική αλλαγή και την έλλειψη εξουσίας που αυτή συνεπάγεται, η οικογένειά του, κλονισμένη, θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τις επιλογές της.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3JNvGFY

Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ αξίας 6€ και 8€ για διπλή προβολή (ημερήσιο) και 5€ για την συναυλία ξεκίνησε και το κοινό θα μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3Tv1xi4
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Είσοδος στις αίθουσες
Προσέλευση θεατών: 10 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης προβολής. Μετά την έναρξη της προβολής δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της προβολής, δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Οι θέσεις για το Φεστιβάλ δεν είναι αριθμημένες. Για την είσοδο στην αίθουσα θα ελέγχεται το εισιτήριο (τυπωμένο ή ηλεκτρονικό).


Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.Κάντε Like το daypress.gr