Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 20:20 Ελλάδα
 

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Προσαγωγές και σύλληψη στην πορεία στο Κερατσίνι


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Τη δολοφονία που αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης με «μανδύα» πολιτικού κόμματος. Οι εγκληματίες σήμερα βρίσκονται στη φυλακή.

Από νωρίς το πρωί, πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν πάει και έχουν αφήσει μια ανθοδέσμη στο μηνείο του Παύλου Φύσσα. Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα στο Κερατσίνι και ακολουθεί πορεία στη Μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Mέχρι αυτή τη στιγμή, στην πορεία στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν 11 προληπτικές προσαγωγές, μία εκ των οποίων έγινε σύλληψη λόγω απείθειας.

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Η μητέρα του φιλά το μνημείο του στο Κερατσίνι

 Στα τραγούδια του ο Παύλος Φύσσας, αποκήρυσσε το φασισμό, μιλούσε για κοινωνική δικαιοσύνη και αύριο χωρίς φόβο. Σε πολλά από αυτά περιέγραφε, χωρίς να το ξέρει, και το δικό του τέλος. Γι’ αυτόν σήμανε πριν από 10 χρόνια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου. Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη που μαζί με το τάγμα εφόδου του ναζιστικού μορφώματος, επιτέθηκαν στον 34χρονο και την παρέα του.

Η γυναίκα – σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Πάυλου, σκορπά ρίγη συγκίνησης στο συγκεντρωμένο πλήθος, στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας για το παιδί της. «Ο Παύλος τέτοια ώρα έχει φύγει από κοντά μας πριν 10 χρόνια, σκεφτόμουν τι μπορούμε να του πούμε και δε μου έρχεται τίποτα. Σκέφτομαι όμως, αν φωνάξουμε όλοι μαζί το όνομά του, θα μας ακούσει; Θα μας ακούσει».

O Killah P, ο ακτιβιστής, ο αντιφασίστας, ο μουσικός, τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου δολοφονήθηκε από τον καταδικασμένο σε ισόβια Ρουπακιά, ο οποίος στελέχωσε μαζί με πολλούς ακόμη χρυσαυγίτες το τάγμα εφόδου από την τοπική οργάνωση του κόμματος στη Νίκαια. Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, στρίβοντας σαν επαγγελματίας το μαχαίρι στην καρδιά του. Ο Παύλος Φύσσας όμως τους χάλασε τα σχέδια, έμεινε όρθιος, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς το δολοφόνο του και στη συνέχεια ξεψύχησε στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Δίκη ΧΑ στο Εφετείο: Στη φυλακή ο «σκληρός πυρήνας» – Αναμένεται αίτημα αποφυλάκισης από τους «7» πριν το τέλος της εκδίκασης
Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό περισσότερο από ένα χρόνο, από τις 15 Ιουνίου 2022. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 48 συνεδριάσεις. Έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρίες για την επίθεση στους 4 αιγύπτιους ψαράδες.

Αυτή η δίκη, όπως και στον πρώτο βαθμό, διεξάγεται σε κλίμα μεγάλης έντασης, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται παραιτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αυτεπάγγελτο διορισμό νέων από το δικαστήριο, ίσως και για να κερδίζουν χρόνο κάποιοι. Φυσικά, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο, με εξαίρεση το Γιάννη Λαγό, ο δικηγόρος του οποίου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, χαιρετώντας μέσα στο δικαστήριο και μπροστά στη Μάγδα Φύσσα ναζιστικά.

Η δίκη έχει πολύ μέλλον ακόμη– σίγουρα ένα χρόνο – μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο, αν και ποιοι μέχρι τότε θα εξακολουθούν να είναι στη φυλακή.

Αναμένεται αίτημα αποφυλάκισης από τους 7 που καταδικάστηκαν ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης πριν την ολοκλήρωση της εκδίκασης, αφού στις αρχές του νέου έτους συμπληρώνουν τα 3/5 της ποινής που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα.

ertnews.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης