Image
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 18:40 Πολιτική
 

Κρίσιμες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου για το μέλλον – Αποχωρήσεις από τη Νεολαία

Κρίσιμη πανελλαδική τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί από το πρωί της Κυριακής (19/11) η «ομάδα Αχτσιόγλου» την ώρα που από το κόμμα αποχωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα των «έξι + έξι» της Έφης Αχτσιόγλου, συνεδριάζει από τις 11 το πρωί για το ποια θα είναι η στάση της και το μέλλον της στο κόμμα.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξουν σήμερα ανακοινώσεις για αποχώρηση ή όχι από το κόμμα. Το σίγουρο είναι ότι αναμένονται πολλές τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι οποίες θα δείξουν την τελική κατεύθυνση που θα πάρει η «ομάδα Αχτσιόγλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση του συντονιστικού, αναφέρεται πως η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει ανοικτά στοιχεία διάλυσης. «Η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχτεί και κυνηγάει εσωτερικούς εχθρούς και φτιάχνει θεωρίες συνομωσίας. Προφανώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις και επιθέσεις που φτιάχνουν δυστυχώς σιγά σιγά μια εικόνα βούρκου, οι προσπάθειες συνεννόησης γίνονται ακόμη πιο δύσκολες».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους Παύλο Πολάκη και Σία Αναγνωστοπούλου, μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων στο Facebook σε υψηλούς τόνους και με βέλη εκατέρωθεν.

Αποχωρεί η πλειοψηφία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει το thestival.gr, έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η αποχώρηση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της. Στο κείμενό τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Σε άλλο σημείο της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υποστηρίζει:

«Από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας ήταν ο διορισμός νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης και η ανακοίνωση διαγραφών από τα social media, παρακάμπτοντας συνολικά τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος. Η αδιαμεσολάβητη σχέση αρχηγού – λαού, με περιθωριοποίηση των αντιπροσωπευτικών οργάνων, δεν είναι ανώτερη μορφή δημοκρατίας, αλλά η πεμπτουσία ενός επικίνδυνου λαϊκισμού».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας:

Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου Προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο.

Για τους παραπάνω λόγους γίνεται αντιληπτό ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί έναν χώρο σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και παραδόσεων της αριστεράς, δεν μπορεί να αποτελέσει τον χώρο ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου που θα εκφράζει τις σύγχρονες ανησυχίες και διεκδικήσεις της νέας γενιάς και όσων υφίστανται κάθε είδους εκμετάλλευση.

Καταλήγοντας δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς».

Πηγή: thestandard.gr

Κάντε Like το daypress.gr