Image
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 19:31 Τεχνολογία
 

Innovation Crete 5.0: Συνέδριο για την Καινοτομία στην Κρήτη

Αύριο ξεκινούν και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Ηράκλειο, δύο μεγάλες διοργανώσεις για την Καινοτομία, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για το Διήμερο Συνέδριο για την Καινοτομία Innovation Crete 5.0 που διοργανώνεται φέτος για 5η φορά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και το εργαστήριο - Bootcamp «Match & Develop a startup Heraklion 5.0.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο καθηγητής Δημήτριος Πλεξουσάκης, επικεφαλής, smartHEALTH, ανέφερε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο για την προβολή καινοτόμων αποτελεσμάτων τα οποία έχουν ωριμάσει και βαίνουν προς την αξιοποίηση τους, αλλά και για την ενημέρωση των φορέων που δραστηριοποιούνται στο ιδιαίτερα ενεργό οικοσύστημα της Κρήτης. «Μέσα από αυτή τη διοργάνωση μπορούν να ενημερωθούν για τις δομές στήριξης Καινοτομίας και τους μηχανισμούς για την προώθηση της, καθώς και για την εξεύρεση χρηματοδότησης που είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικότερα στα πρώιμα στάδια» τόνισε ο κ. Πλεξουσάκης, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα του συνεδρίου ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς «θα λειτουργήσει ως καταλύτης για το τοπικό οικοσύστημα Καινοτομίας της Κρήτης».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Τομέα Στρατηγικής Τράπεζας και Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Χάρης Βλατάκης, ανέφερε ότι «ως Εθνική Τράπεζα είμαστε χαρούμενοι που για πέμπτη φορά διοργανώνουμε αυτή την πρωτοβουλία, που αγκάλιασε το οικοσύστημα της Κρήτης αλλά και το οικοσύστημα της Ελλάδας γενικότερα για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα». «Αυτό που βλέπουμε μέσα στην πενταετία, είναι ότι το οικοσύστημα είναι πιο ώριμο και αυτό αφορά και στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για παράδειγμα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη να εξαγοράζονται εταιρείες πληροφορικής και αυτό δείχνει πλέον ότι δεν μιλάμε για κάποιες ιδέες αλλά για πράξεις και για ολοκληρωμένα επιχειρηματικά πλάνα, που προσελκύουν διεθνείς επενδυτές απ' όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε.

Ο Δρ. Κώστας Βαβέκης, διευθυντής του Δικτύου Πράξη/ΙΤΕ, σε ό,τι αφορά το Bootcamp, τόνισε ότι «αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις νέες επιχειρήσεις και για τους νέους που έχουν εφευρέσεις και θέλουν να τις αξιοποιήσουν εμπορικά» σημειώνοντας ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και με ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία, προκειμένου «να τους συμβουλέψουν και να δουν πώς θα πάνε ένα βήμα παραπάνω».

Ο Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, διευθυντής ΕΤΕΠ Κρήτης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Δ.Σ. ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης, αναφερόμενος στη διοργάνωση είπε ότι είναι ένα «εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο το οποίο φιλοξενεί θεσμικούς παράγοντες που σχετίζονται με την τεχνολογία και την έρευνα, οι οποίοι έρχονται όλοι μαζί να συζητήσουν τις τάσεις και τις προοπτικές του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, co-founder Bizrupt - επικ. καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ, χαρακτήρισε τη διοργάνωση «θεσμό», σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει διττό ρόλο «να ενημερώσει και να πληροφορήσει τον κόσμο που θέλει να εισέλθει στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να δικτυώσει άτομα τα οποία βρίσκονται σε αυτό το χώρο, με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν να πάνε στα επόμενα βήματα την ιδέα τους».

Η πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας, Amcham / Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, ανέφερε ότι «φέτος ιδιαίτερα βλέπουμε μεγάλη διαφοροποίηση» καθώς και το συνέδριο φέτος είναι πολύ σημαντικό, «αφού μιλάμε για αιχμές της τεχνολογίας, μιλάμε για το πώς πλέον σε όλα αυτά που πρόκειται να παρουσιαστούν, είναι αναμεμειγμένη και η περιβόητη AI τεχνολογία (τεχνητή νοημοσύνη) αλλά και όλα τα συστήματα data analytics, αλγόριθμοι κλπ». «Επομένως θεωρούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα συνεισφέρει πάρα πολύ στο οικοσύστημα της Κρήτης και ελπίζουμε του χρόνου να δούμε πολύ πιο ζωντανά τα αποτελέσματα» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραντώνης, Partner στο Metavallon, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν, σημειώνοντας ότι «εμείς παρέχουμε κεφάλαια και υποστήριξη σε εταιρείες που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους και έχουν κάνει τις περισσότερες φορές τις πρώτες πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών τους» και πώς μέσα από τις διοργανώσεις επιχειρούν να έρθουν σε επαφή «με εταιρείες οι οποίες έχουν καινοτομικά χαρακτηριστικά και βασίζονται στις νέες τεχνολογίες, αλλά και ομάδες που έχουν τη φιλοδοξία να μεγαλώσουν τις εταιρείες τους και να απευθύνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις διεθνείς αγορές».

Η διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, ανέφερε ότι «για την Bayer Ελλάς δεν νοείται καινοτομία χωρίς τη συνεργασία» και πως από την αρχή της διοργάνωσης αυτών των συνεδρίων «είμαστε στο πλευρό των τοπικών συνδιοργανωτών και μαζί με την Εθνική Τράπεζα και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο καθώς και όλα τα funds.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/L8R1MZ0r9Vg

poo.gr
Κάντε Like το daypress.gr