Image
Σάββατο 23 Αυγούστου 2025 18:25 Ελλάδα
 

Φωτιά και μήνυμα από το 112 στη Θεσπρωτία – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο την Κυριακή


Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (23/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Ράγιο Θεσπρωτίας, προκαλώντας κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή (24/8) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιοχές της χώρας.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει φωτιά (κάψιμο ξερών χόρτων, χρήση εργαλείων που παράγουν φλόγα ή σπινθήρες, υπαίθριες ψησταριές κ.λπ.).

Επιπλέον, σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φωτιά, θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας το 199 ή το 112.

Η Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις της, ενώ συνιστά στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται στον χάρτη υψηλού κινδύνου να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Διαβάστε ακόμα: Κυψέλη: Εξαφανίστηκε 13χρονος – Συναγερμός από τις Αρχές

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr