Image
Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 12:00 Ελλάδα
 

Σοκ στους Παξούς: Η 4χρονη Αμέλια πέθανε σε πισίνα – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες, πότε απολογούνται οι γονείς


Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Παξών από τον τραγικό θάνατο της 4χρονης Αμέλιας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής (22.08.2025) μέσα σε πισίνα βίλας, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι όπου ζούσε με την οικογένειά της.

Η εξαφάνιση και το μοιραίο τέλος
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μικρή έπαιζε στο σπίτι της, όταν μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τα ίχνη της. Παρά το γεγονός ότι στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα, ο πατέρας και ο παππούς της, κανείς δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την απομάκρυνσή της.

Η 4χρονη περπάτησε περίπου μισό χιλιόμετρο μέχρι τη βίλα με την πισίνα, όπου βούτηξε στο νερό. Εκεί την εντόπισε λίγο αργότερα ο μάγειρας της βίλας, χωρίς τις αισθήσεις της.

Μάχη για να σωθεί
Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και γιατρός από το Κέντρο Υγείας Παξών έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Για περίπου 45 λεπτά έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Η μικρή Αμέλια δεν τα κατάφερε, σκορπώντας θλίψη στο νησί.

Οι διώξεις σε γονείς και παππού
Με εντολή εισαγγελέα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στη μητέρα, τον πατέρα και τον παππού της μικρής. Οι τρεις συγγενείς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025.

Πληροφορίες θέλουν τον πατέρα και τον παππού να κοιμόντουσαν τη στιγμή που η 4χρονη έφυγε από το σπίτι, ενώ η μητέρα της ετοιμαζόταν να πάει στη δουλειά της.

Συγκλονισμένες δηλώσεις
Η γιαγιά του κοριτσιού ξέσπασε σε λυγμούς: «Είμαι έτοιμη να πεθάνω» είπε, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την απώλεια.

Ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, χαρακτήρισε τον θάνατο της μικρής «τραγικό περιστατικό», τονίζοντας ότι οι έρευνες της αστυνομίας και οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις δηλώθηκε η εξαφάνιση.

Η συνέχεια
Η σορός της μικρής Αμέλιας θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Η τοπική κοινωνία των Παξών θρηνεί το 4χρονο κοριτσάκι, ενώ η υπόθεση έχει πλέον περάσει στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε 4 εμπρησμούς - Κίνητρο η αντεκδίκηση σε συμπολίτες του

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr