Image
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 19:45 Ελλάδα
 

Σέρρες: Αγρότες και κτηνοτρόφοι πέταξαν νερά και καφέδες στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Ανδριανού, στη Serexpo στις Σέρρες, το Σάββατο (20/9). Αγρότες και κτηνοτρόφοι, αγανακτισμένοι από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους, ξέσπασαν εναντίον του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και αποδοκιμασίες.

«Είσαι ανεπιθύμητος»
Σύμφωνα με το infonews24, αμέσως μετά την ομιλία του υφυπουργού, συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν, φωνάζοντας:
«Είσαι ανίκανος να δώσεις λύσεις. Είσαι ανεπιθύμητος. Να σηκωθείς να φύγεις».

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους πέταξαν μπουκάλια νερό και ποτήρια καφέ προς τον κ. Ανδριανό, ενώ η κατάσταση παραλίγο να βγει εκτός ελέγχου.

Η αποχώρηση με αστυνομική συνοδεία
Η ένταση ανάγκασε τον υφυπουργό να αποχωρήσει από τον χώρο με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.

«Έχουμε καταστραφεί»
Οι φωνές των κτηνοτρόφων αποτύπωναν την απελπισία τους. Ένας εξ αυτών φώναξε προς τον υφυπουργό:
«Έχετε καταλάβει ότι έχουμε καταστραφεί; Μου θανάτωσαν τα ζώα».

 
Το περιστατικό στις Σέρρες αναδεικνύει το κλίμα οργής και απογοήτευσης που επικρατεί στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, με τους επαγγελματίες να ζητούν άμεσες λύσεις και στήριξη από την Πολιτεία.

Διαβάστε ακόμα: Τι αέρα αναπνέουμε τελικά στο Μετρό της Αθήνας; Μας δηλητηριάζει με το σταγονόμετρο

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr