Image
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 18:50 Ελλάδα
 

Νεκρή 16χρονη στο Γκάζι: Αίτημα για σφράγιση του κλαμπ – Έδινε αλκοόλ σε ανήλικα


Η ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για άμεση σφράγιση του κλαμπ στο Γκάζι, έξω από το οποίο έχασε τη ζωή της η 16χρονη μαθήτρια τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προχώρησε σε νέες καταθέσεις από την παρέα της ανήλικης, με όλες τις φίλες της να αναφέρουν πως παρήγγειλαν οι ίδιες τα ποτά τους χωρίς να τους ζητηθεί ταυτότητα – κάτι που από μόνο του συνιστά ποινικό αδίκημα.

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης πληροφορίες ότι χορηγήθηκε αλκοόλ και σε άλλους ανήλικους στο ίδιο κατάστημα, γεγονός που ενισχύει το αίτημα για σφράγιση «ακόμη και εντός της ημέρας».

 
Έλεγχος για ποτά «μπόμπες»
Τα ποτά που κατασχέθηκαν από το μπαρ έχουν ήδη σταλεί για χημικό έλεγχο.
Αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για νοθευμένα ποτά, τότε η πράξη θα χαρακτηριστεί κακούργημα, ενώ αναμένεται άμεση δίωξη και σύλληψη του υπεύθυνου.

Την ίδια στιγμή, οι τοξικολογικές εξετάσεις της 16χρονης αναμένεται να δώσουν οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

 
Υπό κατάληψη το σχολείο της 16χρονης
Σε κατάληψη τελεί από χθες το Πρότυπο ΕΠΑΛ Ταύρου, όπου φοιτούσε η 16χρονη, ως ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τον τρόπο που –όπως υποστηρίζουν οι μαθητές– η διεύθυνση του σχολείου διαχειρίστηκε το τραγικό γεγονός.

Σε ανακοίνωσή τους οι συμμαθητές της αναφέρουν:

«Η κατάληψή μας εκφράζει την αγάπη και τον σεβασμό μας προς τη φίλη μας, αλλά και τη διαμαρτυρία μας για την έλλειψη ευαισθησίας από τη διεύθυνση. Ζητήσαμε να αφιερωθεί μία ώρα μνήμης, που εγκρίθηκε μόνο μετά από έντονη συζήτηση, ενώ το σχολείο τελικά λειτούργησε κανονικά την ημέρα της κηδείας της».
Οι μαθητές χαρακτηρίζουν επίσης «προσβλητική» τη φράση της διευθύντριας ότι «εκμεταλλεύονται την κατάσταση» και ζητούν να σταματήσει η μουσική στα διαλείμματα, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού.

 
Η τραγωδία έχει προκαλέσει έντονο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους, τη νοθεία ποτών και τους ελέγχους στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα: Δραπετσώνα: Τρόλεϊ συγκρούστηκε με κολώνα της ΔΕΗ μετά από καβγά οδηγού και επιβάτη

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr