Image
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 20:32 Πολιτική
 

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025, με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Αμανατίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Κοζάνης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Φλωρίνης Σταύρος Παπασωτηρίου.

Από πλευράς ΠΕΔ έλαβαν μέρος στη συνάντηση οι Δήμαρχοι Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (Προέδρος ΔΣ), Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης (Αντιπρόεδρος), Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Βελβεντού Εμμανουήλ Στεργίου, Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, Κοζάνης Ιωάννης Κοκκαλιάρης και Πρεσπών Γεώργιος Στεργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επαφών με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και μελών της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του σχεδίου της αναπτυξιακής μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και των βιώσιμων προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι συζήτησαν λεπτομερώς με τον Υφυπουργό θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που άπτονται της οικονομικής διαφοροποίησης, της στήριξης των εργαζομένων και των κατοίκων, και της ανάπτυξης νέων τομέων, μετά την απολιγνιτοποίηση της περιοχής.


Κάντε Like το daypress.gr