Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στη Basket League είναι γεγονός. Απόψε (19:00, ΕΡΤ2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια αναμέτρηση που, πέρα από το γόητρο, μπορεί να καθορίσει τη δυναμική της χρονιάς.
Πρόκειται για την πρεμιέρα των φετινών αναμετρήσεων των δύο «αιωνίων», που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις δέκα σε όλες τις διοργανώσεις — Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα, Κύπελλο και ίσως έναν πιθανό ευρωπαϊκό τελικό.
Με απουσίες ο Ολυμπιακός – «Μάχη» χαρακτήρα στο ΣΕΦ
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους ένα κρίσιμο τεστ, αλλά με σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.
Ο Τόμας Ουόκαπ ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον γλουτιαίο μυ και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες, ενώ Σακίλ ΜακΚίσικ και Κίναν Έβανς δεν υπολογίζονται επίσης.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα στηριχθεί στην έδρα και την ένταση που δίνουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, με στόχο να ελέγξει το ρυθμό και να περιορίσει τα λάθη στο transition.
Για το μομέντουμ ο Παναθηναϊκός – Πίεση, ενέργεια και ρυθμός
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, μπαίνει στο παρκέ με στόχο να επιβάλει το παιχνίδι του και να διατηρήσει το μομέντουμ που έχει αποκτήσει από τις τελευταίες εμφανίσεις του.
Ο προπονητής Εργκίν Αταμάν ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με υπομονή και συγκέντρωση, εκμεταλλευόμενοι τα κενά που πιθανόν θα αφήσει η άμυνα του Ολυμπιακού.
Το ψυχολογικό προβάδισμα και το πρώτο μήνυμα
Περισσότερο από τους δύο βαθμούς, το σημερινό ντέρμπι στο ΣΕΦ είναι ζήτημα ψυχολογίας.
Η ομάδα που θα φύγει νικήτρια θα αποκτήσει σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια, σε μια σεζόν που προμηνύεται μακρά και έντονα ανταγωνιστική.
Οι αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων» αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τις δέκα ή έντεκα σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τη φετινή χρονιά ίσως την πιο «φορτωμένη» στην ιστορία των μεταξύ τους μονομαχιών.
Διαβάστε ακόμα: Σοκ στην Κίνα: Τρομακτικός τραυματισμός του Σάμιουελ Ασαμόα στον αυχένα – Απέφυγε την παράλυση στο παρά πέντε