Σαντορίνη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον πνιγμό του 6χρονου
Ελεύθεροι, με απόφαση της Εισαγγελέως Νάξου, αφέθηκαν την Κυριακή οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί μετά τον τραγικό πνιγμό ενός 6χρονου αγοριού από την Ινδία σε πισίνα καταλύματος στη Σαντορίνη.
Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
Οι συλληφθέντες και οι κατηγορίες
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι:
- ο 33χρονος πατέρας του παιδιού, ο οποίος κατηγορήθηκε για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου,
- ο διευθυντής του ξενοδοχείου,
- και ο υπεύθυνος της πισίνας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρισκόταν σε άλλη πισίνα τη στιγμή του περιστατικού.
Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της εισαγγελέως, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Τουρισμού.
Τα επόμενα βήματα της έρευνας
Η επί τόπου έρευνα της Αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί, ενώ αναμένονται:
- τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης,
- και η αυτοψία στον χώρο από τα κλιμάκια του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία θα αξιολογήσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία της πισίνας.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε πισίνα καταλύματος στη Σαντορίνη, όπου το παιδί, ηλικίας μόλις 6 ετών, έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον διαπιστωθεί αμέλεια ή πλημμελής εποπτεία.
Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Καμία αμφισβήτηση στην αιτία θανάτου λένε οι ιατροδικαστές Λάρισας. Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι
madata.gr