Άσπρα Άλογα του Ερρίκου Ίψεν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν Άσπρα άλογα σε σκηνοθεσία του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Νικορέστη Χανιωτάκη και σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2026 για τρεις μοναδικές παραστάσεις.
Η Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» θα μετατραπεί στον πύργο των Ρόσμερ, της μικρής πολιτείας των φιόρδ της δυτικής Νορβηγίας, εκεί που συγκρούονται δύο διαφορετικές ανθρώπινες καταγωγές και ενοχές, εκείνες της Ρεβέκκας και του Ρόσμερ. Οι κόσμοι των δύο ηρώων ηττώνται. Το κείμενο μάς φέρνει αντιμέτωπους με τη διαπίστωση ότι το κάθε ηθικό ον οφείλει να παραμείνει χρηστό εντός του οικείου αξιακού του κώδικα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η Άννα Μαχαιριανάκη.
Συντελεστές
• Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Νικορέστης Χανιωτάκης
• Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
• Σκηνικά: Άννα Μαχαιριανάκη
• Κοστούμια: Ιωάννα Καλαβρού
• Βοηθός σκηνοθέτη: Βαρβάρα Μακράκη
• Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Νίκος Πουρσανίδης, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Ελένη Κρίτα, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νικορέστης Χανιωτάκης
.
Πηγή: kritipress.gr